Başkan Neçirvan Barzani Bağdat'ta Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Başkan Neçirvan Barzani, Bağdat’ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Körfez Kupası'nı kazanan Irak milli takımı oyuncuları ve Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ile bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani Bağdat'ta Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Başkan Neçirvan Barzani, Şii lider Seyid Muhammed Bakır El-Hekim anısına Bağdat’ta düzenlenen "Mihrap Şehitleri Günü" törenine katıldı.

Barzani, törenin ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi.

Barzani ile Sudani görüşmesinde Irak’taki son gelişmeler, Kürdistan Bölgesi ile Irak Federal Hükümeti arasındaki işbirliği ve koordinasyonun arttırılması değerlendirildi.

Toplantıda her iki hükümetin ortak çıkarlarını ilgilendiren petrol-gaz yasası, Irak bütçesi ve sınırların güvenliği gibi konular masaya yatırıldı.

Başkan Neçirvan Barzani ile Başbakan Sudani daha sonra Basra'da düzenlenen Körfez Uluslara Kupası şampiyonu Irak Milli Takımı oyuncularını kabul etti.

Barzani, Irak Milli Takımı Teknik Direktörü Khesus Casas'ı ve oyuncuları tebrik etti.

Irak 44 yıl aradan sonra ev sahipliği yaptığı Körfez Kupası finalinde Umman'ı 3-2 yenerek 35 yıldan uzun bir süre sonra Körfez Kupası'nı kazandı.

Irak, turnuvayı dört kez kazandı. 10 kez kupayı kazanan Kuveyt'ten en fazla kazanan takım olma unvanını elinde bulunduruyor.  

Körfez Kupası'na katılan Irak Milli Takımın’da Kuveyt'in iki futbol takımında oynayan Şerko Kerim, Aso Rüstem ile İsveç’teki Kürt takımı Dalkurd’un oyuncusu Rewan Emin isimli 3 Kürt futbolcu da yer aldı.

Basra’da düzenlenen Körfez Kupası’nın açılışına katılan Başkan Neçirvan Barzani Rûdaw'a, " 2003'ten beri Irak ve Basra için en büyük olay.Katıldığım için memnunum" dedi.

Irak, sekiz Arap takımının katıldığı ve turnuvaya 620.000'den fazla taraftarın katıldığı Körfez Kupası'na 44 yıl aradan sonra ikinci kez ev sahipliği yaptı.

Barzani, Bağdat'taki temaları kapsamında ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski ve Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ile de bir araya geldi.