Başkan Neçirvan Barzani, Ebu Dabi’ye gidecek

Başkan Neçirvan Barzani, Ebu Dabi Veliaht Prensi El Nahyan’ın resmi daveti üzerine BAE’ne bir ziyaret gerçekleştirecek. Barzani, Ebu Dabi’de bir dizi görüşme gerçekleştirecek.

Başkan Neçirvan Barzani, Ebu Dabi’ye gidecek

Edinilen bilgilere göre Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, resmi temaslarda bulunmak üzere 12 Haziran Cumartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidecek.

Ebu Dabi’de bulunan Rûdaw muhabiri Helkewt Aziz, Ebu Dabi Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutan yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın geçtiğimiz ay Barzani’ye resmi davet gönderdiğini ve ziyaretin bu kapsamda planlandığını hatırlattı.

Ebu Dabi’de ziyaret için hazırlıkların başladığını anlatan muhabirimiz, BAE’nin bölgede önemli bir rol üstlenmek isteyen, Irak’la ilişkilerini güçlü tutumaya çalışan ve bu temelde Kürdistan Bölgesi’ne de önem veren bir ülke olduğunu söyledi.

BAE’nin 2012’de Erbil’de resmen konsolosluk açtığını ve o tarihten bu yana iki taraf arasındaki ekonomik ilişkilerin üst düzeyde olduğunu aktaran muhabirimiz, mevcut durumda iki taraf arasında yıllık 3 milyar doları bulan bir ticari alışveriş olduğunu belirtti.

Başkonsolos daveti iletmişti

Başkan Neçirvan Barzani 3 Mayıs 2021 tarhinde başkent Erbil’de Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Erbil Başkonsolosu Ahmed İbrahim El Zaheri’yi kabul etmişti.

Görüşmede, El Zaheri, Ebu Dabi Veliaht Prensi El Nahyan'ın selamlarını ileterek Barzani'ye resmi davet sunmuştu.

El Nahyan, davet mektubu aracılığıyla BAE'nin Kürdistan Bölgesi ile her alanda ilişkilerini güçlendirme arzusunu teyit etmişti.

Davetinden dolayı Veliaht Prens El Nahyan’a teşekkürlerini sunan Başkan Neçirvan Barzani de ziyaretin uygun bir zamanda gerçekleşeceğini belirtmişti.

Barzani ayrıca, Irak ile Kürdistan Bölgesi’nin BAE hükümeti ve halkı ile ilişkilere ve dostluk bağlarına değer verdiğini ifade etmişti.