Başkan Neçirvan Barzani, Erdoğan ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani, Erdoğan ile bir araya geldi
Foto:AA

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşmenin basına kapalı gerçekleştiği kaydedildi.

Başkan Neçirvan Barzani'den açıklama

Başkan Neçirvan Barzani, Twitter hesabı üzerinden görüşmeye ilişkin bir açıklama yaptı. 

Başkan Barzani, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek her zaman için bir zevktir. Bugün Ankara'da gerçekleşen verimli bir görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile Irak ve Türkiye arasındaki ilişkiler ve bölgesel gelişmeleri ele aldık" ifadelerini kullandı.

 

Görüşmeye ilişkin Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan açıklama

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan da yapılan açıklamada, görüşmede Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın Türkiye ile olan karşılıklı ilişkileri, Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki son gelişmelerin ele alındığı, görüşmede ayrıca Erbil-Bağdat ilişkileri ve iki taraf arasındaki sorunları çözmek için müzakerelerin sürdüğü aktarıldı.

Türkiye ve Kürdistan Bölgesi arasında, başta ekonomik ve ticari işbirliği olmak üzere her alanda ilişkilerin geliştirilmesine yönelik karşılıklı olarak her iki tarafın hazır olduğu belirtildi.

Her iki taraf da Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin Türkiye ile enerji alanındaki ortaklığını genişletmek için mevcut fırsatları değerlendirmeye karşılıklı olarak hazır olduklarını vurguladı. Görüşmede, bu ortaklığın doğal gaz ve enerji alanında başta Avrupa olmak üzere dünyadaki boşluğun doldurulmasına ve ihtiyaçların karşılanmasına aktif olarak katkı sağlayabileceği hatırlatıldı.

Ayrıca Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin Türkiye ile birlikte sınır güvenliği, terörizme karşı mücadele ile Irak ve Suriye’deki IŞİD tehdidine karşı işbirliğini genişletmenin önemine odaklanıldığı aktarıldı.