Başkan Neçirvan Barzani, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan iki taraf arasındaki ilişkileri görüştü.

Başkan Neçirvan Barzani, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile bir araya geldi

Başkan Neçirvan Barzani, Almanya'da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı oturum aralarında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, liderler her alanda Ermenistan'ın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile olan ilişkilerini her ele aldı ve iki ülke arasındaki ticaret alışverişlerinin genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

İki lider Ermenistan'daki Kürt diasporası ile Kürdistan Bölgesi'ndeki Ermeni diasporasının durumuna dikkat çekti ve taraflar arasındaki kadim ilişkilere değindi. Liderler ayrıca Kürdistan Bölgesi, Ermenistan ve bölgenin karşı karşıya olduğu zorluklardan söz etti.

Bölgedeki güvenlik durumuna da değinen Barzani ve Paşinyan tüm sorunların diyalog ve anlayış yoluyla barışçıl bir şekilde çözmek için birlikte çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Avrupa güvenliğinin geleceğine dönük önemli mesajların verileceği Münih Güvenlik Konferansı (MSC 2023) bugün Ukrayna önceliğiyle başladı.

Konferansa Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de katılıyor.

Başkan Neçirvan Barzani, konferansa katılan bir dizi devlet başkanı, siyasetçi, diplomat ve senatörlerle görüşecek.

Yürütülen temaslar çerçevesinde Neçirvan Barzani, bugün ABD'li senatör Chris Van Hollen ile bir araya geldi.