Başkan Neçirvan Barzani ile Blinken arasında kritik görüşme

Almanya'da düzenlenen 59'uncu Münih Güvenlik Konferansı kapsamındaki temaslarına devam eden Başkan Neçirvan Barzani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani ile Blinken arasında kritik görüşme

Başkanlıktan yapılanma göre, görüşmede, Irak heyetinin son olarak Washington'a yaptığı ziyaret ve ABD'li yönetimlerle yaptığı görüşmeler, ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile aralarında imzalanan stratejik çerçeve anlaşmasına dayalı ilişkilerin gelişimi ve Irak'taki durum hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile olan tüm ağırlığını çözüme ulaştırması gerektiğini vurguladı.

Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki durum hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Neçirvan Barzani de ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne karşı karşıya kaldıkları zorluklarla yüzleşmeleri için desteğin önemine değindi.

Görüşmede ayrıca ileri düzeyde gelişmeler ele alınmıştır.

Görüşmenin ardından Twitter hesabından bir açıklama yapan Neçirvan Barzani, Blinken ile Münih Güvenlik Konferansı marjında ​​bir araya geldiği için mutlu olduğunu belirterek, “ABD - Irak/Kürdistan Bölgesi ortaklığını daha da etkiledi taahhüdümüzü yine kullandık” ifadesini kullandı.

Barzani'nin Münih'teki temasları devam ediyor

Neçirvan Barzani, resmi olarak davet edildiği 59'uncu Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak için dün Almanya'ya gitti.

Barzani, dünkü temaslarında Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ABD Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander ve Katar Devlet Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşmüştü.

Barzani bugün de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Almanya Hükümeti Komisyonu Başkan Yardımcısı Thomas Erndl başkanlığındaki bir grup Almanya milletvekili, Vatikan Dışişleri Bakanı Gallagher Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Salim Abdullah El Cabir Es-Sabah, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile görüştü.