Başkan Neçirvan Barzani Süleymaniye'yi ziyaret edecek

Başkan Neçirvan Barzani’nin Süleymaniye’de KYB Genel Başkanı Bafıl Talabeni, Yekgirtu Genel Sekreteri Selahaddin Bahaddin ve Komal lideri Ali Bapir ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Başkan Neçirvan Barzani Süleymaniye'yi ziyaret edecek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Süleymaniye’yi ziyaret edecek. Başkan Neçirvan Barzani’nin Süleymaniye’de KYB Genel Başkanı Bafıl Talabeni, Yekgirtu Genel Sekreteri Selahaddin Bahaddin ve Komal lideri Ali Bapir ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Danışmanı Dışad Şahab Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani yarın Süleymaniye’de düzenlenecek olan Askeri Kolejin 16’ncı eğitim devresinin mezuniyet törenine katılacak”  dedi.

Şahab, Neçirvan Barzani’nin törenin ardından Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Başkanı Bafıl Talabani, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Genel Sekreteri Selahaddin Bahaddin,  Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komal) Genel Sekreteri Ali Bapir ve diğer parti liderleri ile Süleymaniye’nin önde gelen siyasi simaları bir araya geleceğini sözlerine ekledi.

Dilşad Şahab ayrıca Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın Süleymaniye ziyaretinin Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan siyasi tıkanıklığın aşılması ve partiler arası buzların eritilmesi açısından büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Şahap, Neçirvan Barzani’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partiler arası yakınlaşma, birlik ve beraberliği için çabalarını sürdüreceğini kaydetti. /Rudaw