Başkan Neçirvan Barzani'den Mardin katliamına ilişkin açıklama

Mardin’de katledilen vatandaşların aileleri ile görüşen Başkan Neçirvan Barzani, failler bulunup yargı önünde cezalandırılana kadar Türkiye'deki ilgili makamlar nezdinde olayın takibini sürdüreceğini söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani'den Mardin katliamına ilişkin açıklama

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Mardin’de hayatını kaybeden 5 Duhoklu vatandaşın aileleri ile telefonda görüştü. Barzani, yaşanan elim olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Başkan Neçirvan Barzani her iki aileye, failler bulunup yargı önünde cezalandırılana kadar Türkiye'deki ilgili makamlar nezdinde olayın takibini sürdüreceği konusunda müsterih olmalarını söyledi.

Kurbanların aileleri de kendileri ile dayanışma içerisinde olan ve acılarına ortak olan Barzani'ye şükranlarını ileterer, faillerin bulunup cezalandırılmaları için çabalarını sürdürmeleri çağrısında bulundu.

Ne olmuştu?

18 Ocak’ı 19’a bağlayan gece, saat 01.00 sıralarında Duhok’tan Diyarbakır’a giden araç Artuklu-Nusaybin karayolunun Yeniköy mevkiinde durdurılarak içindeki 5 kişiye kurşun yağdırıldı.

Saldırıda Abdullah Salih Mustafa (69), eşi Çimen Şahin Halid (75) ve kızları Hindirin Abdullah Salih (39) olay yerinde hayatını kaybederken tedavi için Diyarbakır’a götürülen Wahide Haydar Casım (63) ve oğlu Ahmed Celaleddin İbrahim (45) ise kaldırıldıkları hastanelerde hayatını kaybetmişti.

Türkiye’ye nota verildi

Mardin’de beş Kürt vatandaşının katledilmesi nedeniyle Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İçişleri Bakanlığına çağrılarak Ankara'ya iletmesi için protesto notası verildi ve olayın bir an önce soruşturularak aydınlatılması talep edildi.