"Hristiyanlığın geleceğinin tehdit altında olduğu Irak'ta, Kürtlerin desteğinin devamı için dua ediyoruz"

"Hristiyanlığın geleceğinin tehdit altında olduğu Irak'ta, Kürtlerin desteğinin devamı için dua ediyoruz"

ABD'nin etkili gazetelerinden The Washington Times, Kürdistan bağımsızlık referandumu ve bağımsızlığını destekleyen özel ekinde, Başpiskopos Bashar Warda'nın yazısına da yer verdi. Warda, KBY'nin, yerinden edilmiş Hristiyanlara karşı sergilediği dayanışma için teşekkür ederek, bunun devam etmesi için dua ettiklerini dile getiriyor. 

Bashar Warda'nın yazısının çevirisi şöyle:

"Krizin baş göstermesinden bu yana geçen üç yıl boyunca 100,000 yerinden edilmiş Hristiyan, Ninova eyaletinden ölümden kaçarak, Irak'taki Kürdistan Bölgesinde Erbil kapılarına geldiler. Bölge başpiskoposluğumuz, bu insanların önemli bir kısmınn ihtiyaçlarını gidermeye öncülük ettiler. Bu kriz sırasında dünya çapında sergilenen dayanışma faaliyetlerine ve duygularına minnettarız. 

[...]

Geriye dönüp bakıldığında, Kürdistan Bölgesel Yönetiminin hayati önemdeki yardımlarını bilhassa belirtmek zorundayız. Son üç yıl boyunca insanlarımıza kaçışları sırasında kapılarını açarak, barınma ve güvenlik ihtiyaçlarını giderdiler. KBY'ne moral desteği için de ayrıca müteşekkiriz ki halka açık özel kutsal gün kutlama törenlerimize katılarak yetkililer açık desteklerini sergilediler. Tıbbi klinik, okul ve Erbil'deki yeni üniversitemiz Katolik Üniversitesini açmamız için gerekli desteği de esirgemediler.

Bu dayanışmanın devam etmesi için sürekli dua ediyoruz, çünkü Ortadoğu'da -aslında dünyanın dört bir yanında- Hristiyanlığın kendisinin tehdit edilmeye ve cezalandırılmaya devam edeceği bir zamanda yaşıyoruz. [...]

Keşke, Irak'taki krizin sona erdiğini, insanlarımızın güvenle evlerine dönebildiklerini, tüm sorunlarımızın çözüme kavuştuğunu söyleyebilseydim. Ama hayır, durum böyle değil. Önümüzdeki yıl, kriz başladığından bu yana en tehlikeli yıl olabilir."