Batı Musul operasyonu tekrar başladı

Irak güçleri, sivil ölümlerin büyük artış göstermesi sebebiyle üç gün önce durdurdukları Batı Musul'un eski şehir mevkiindeki operasyonlara tekrar başladı.

Batı Musul operasyonu tekrar başladı

DAİŞ'in elinden kaçabilen Batı Musul sakinlerinden biri DAİŞ'in sivilleri kendisi için kalkan olarak kullandığını bazen sivillerin özerine bomba düzeneği bağlayıp patlattığını söyledi.

Irak Federal Polisi Sözcüsü ise Batı Musul'un eski şehir mevkiindeki sivil ölüm artışı, buradaki operasyonların durdurulması ve uygulanmaya çalışılan planlamanın gerçekleşmemesine sebebiyet verdiğini söyledi.

ABD SORUŞTURMA BAŞLATTI

ABD, ise Musul'un batısındaki eski şehir mevkiine yönelik gerçekleştirilen ve en son 100'den fazla sivilin ölümüne sebep olan hava saldırılarıyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Uluslararası koalisyon yetkililerinin gerçekleşen bu operasyonların Irak ordusunun isteği üzerine gerçekleştirildiğini açıklamasının hemen ardından, ABD'nin Irak'taki Hava Kuvvetleri Generali Matthew Isler, bu hava saldırıları raporlarını titizlikle incelediklerini ama raporlarla ilgili incelemelerinin sonuçlanmadığını ve sonuçlanınca bunları açıklayacaklarını söyledi.

DAİŞ'İN BOMBALI ARAÇ SALDIRISI İDDİASI

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Hamid Yahya Resul ise, 200'den fazla sivilin ölümüne yol açan şeyin DAİŞ'in patlattığı bombalı araçlar olabileceğini söyledi. Resul, yaşanan sivil ölümlerin koalisyon ve Irak ordusunun hava saldırılarından mı yoksa DAİŞ'in bombalı araçlarından mı yaşandığını kesin olarak bilemediklerini söyledi.