Baydemir: Türkiye parlamentosunda Kürtlerin siyaset yapmasına izin verilmiyor. Onun için Kürtlerin Kendi Parlamentosunu Kurma Hakkı Var

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyetle birlikte Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminde bir dizi temasta bulunan HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, “Türkiye parlamentosunda Kürtlerin siyaset yapılmasına izin verilmiyor. Onun için Kürtlerin Bakurê Kürdistan’da parlamentosunu kurma hakkı var” dedi.

Baydemir: Türkiye parlamentosunda Kürtlerin siyaset yapmasına izin verilmiyor. Onun için Kürtlerin Kendi Parlamentosunu Kurma Hakkı Var

Halkaların Demokratik Partisi (HDP)  Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyetle birlikte Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminde bir dizi temasta bulunan HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir,  “Türkiye parlamentosunda Kürtlerin siyaset yapılmasına izin verilmiyor. Onun için Kürtlerin Bakurê Kürdistan’da parlamentosunu kurma hakkı var” dedi.

Baydemir, Bağdat, Ankara, Şam ve Tahran’ın Kürtlerin ulusal birliğini sağlamaması için çabaladığını söyledi. Baydemir, Kürt halkının tüm engellemelere rağmen bir arada olup, birliğini sağlaması gerektiğini ifade etti.  Yaptıkları mücadelenin Kürdistan için olduğunu söyleyen Baydemir, “Türkiye’deki parlamento Kürtlerin de parlamentosu olmasını istiyoruz. Ankara bunu kabul etmezse, Kürtlerin de Bakurê Kürdistan’da kendi parlamentosunu kurmaya hakkı var” diye konuştu.