Bayık: Türkiye derin bir kuyuya girdi

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Sterk TV'e yayımlanan programda Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi. Bayık, Suriye'de kolay kolay istikrar ve barışın sağlanmayacağını savundu ve "Türkiye derin bir kuyuya girdi" dedi. 

Bayık: Türkiye derin bir kuyuya girdi

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Sterk TV'e yayımlanan programda Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi. Bayık, Suriye'de kolay kolay istikrar ve barışın sağlanmayacağını savundu ve "Türkiye derin bir kuyuya girdi" dedi. 

ANF'nin aktardığına göre, Suriye konusunda ABD ile Rusya'nın tavrını değerlendiren Bayık, "Hem Amerika hem Türkiye Kürtleri çıkarlarına kurban etti. Hem Amerika hem Rusya Türkiye'nin önünü açtı. Türkiye'yi Kürtlere karşı kullanıyor. Türkiye'nin zafiyetinin Kürtler olduğunu gören bu güçler böyle bir yaklaşımda bulundular. Hem Amerika'nın hem Rusya'nın Kürtlere yaklaşımı aynıdır. Düşmancadır, Kürtleri soykırıma uğratmak için Türkiye'yi destekliyorlar. Gerçek budur. Ortada ne ateşkes var ne de çözüme yönelik çaba. Kürt soykırımı için Türkiye'nin önünü açmışlar" ifadelerini kullandı. 

"Türkiye hem Kürt düşmanlığını yapıyor, hem Rusya ve Amerika'nın arasına sıkışmış. Oradan nasıl çıkacağı belli değil. Büyük ihtimal ile büyük darbe yiyecek. Bu ihtimal çok büyük" diyen Cemil Bayık şunları söyledi: 

"Suriye'de kolay kolay istikrar, barış sağlanmaz, böyle bir beklentiye girmemek lazım. Çünkü Türkiye DAİŞ zihniyeti ile Suriye'ye girmiş bulunuyor. AKP DAİŞ'in kendisidir. 'Mili Ordu' olarak kullandığı güçlerin tamamı çete, DAİŞ, Nusra çetelerinden oluşuyor. Bu çeteler talan ediyor, öldürüyor, her türlü kötülüğü yapıyor. Rusya, Türkiye ve İran arasındaki ittifak ile Türkiye'nin işgalini meşrulaştırma ittifakına rağmen, bu durum, sonuna kadar böyle devam etmez. Suriye, İran hatta Rusya'nın da durumdan rahatsız olduğu görülüyor. Aralarında sorunların belirlenmesi ihtimal dahilindedir. Bu sorunlar çatışma düzeyine bile çıkabilir. Bu ihtimal yüksektir. Türkiye 'başarılıyım' diyor, bunun propagandasını yapıyor. Ne kadar başarılı olduğu belli değil. Türkiye derin bir kuyuya girdi. Şu an hem Amerika hem de Rusya onu amaçları doğrultusunda kullanıyor. Öte yandan Türkiye Kürt düşmanlığı yapıyor. DAİŞ ve benzeri çeteleri kullanıyor. Suç işliyor. Ayrıca uluslararası kanunlara göre Kuzey Suriye'ye girmesi doğru değil, kimse de arka çıkmıyor, desteklemiyor. Türkiye'ye yol veren, onu destekleyen, ittifak yapan devletler bile halklarına izah edemiyor.Türkiye hem Kürt düşmanlığını yapıyor, hem Rusya ve Amerika'nın arasına sıkışmış. Oradan nasıl çıkacağı belli değil. Büyük ihtimal ile büyük darbe yiyecek. Bu ihtimal çok büyük."" 

Kürtlerin ortadan kaldırılamayacağı görüldü

Türkiye, Kürt ve Kürdistan adına her şeyi ortadan kaldırmaya uğraşıyor. Kürtleri ortadan kaldırmak istiyor. Bugün Ortadoğu'da sistemin öncülüğünü yürüten güçler Kürtlerin tamamen ortadan kalkmasını istemiyor. Çünkü bunun mümkün olmadığını görüyor. Önceden böyle bir siyasetleri vardı, dolayısıyla Türkiye'yi destekliyorlardı. Ancak Kürtlerin bilinçlendiğini, mücadele ettiklerini görerek, bunun mümkün olmadığının farkına vardılar. Bundan dolayı Türkiye'nin davrandığı gibi Kürtlere yaklaşmıyorlar. 

'ABD ve Rusya, Türkiye'yi Kürtlere karşı kullanıyor

Amerika'nın siyaseti nasıl? Hem Kürtleri hem de Türkiye'yi Suriye'de kendisi için kullanmak istedi. Amerika, Türkiye'den hiçbir zaman vazgeçmedi. Çünkü Türkiye NATO üyesi bir devlet. Kürtlerle de ilişki kurdu, ancak Türkiye ile ilişkilerini de sürdürdü. Amerika, Kürtleri de Türkiyeyi de çıkarları çerçevesinde kendisine yaklaştırmak istedi. Türkiye, bunu kabul etmedi, çünkü Türkiye Kürde düşman. Kürtleri ortadan kaldırmak istiyor. Açıkça 'ya benimle olursunuz ya da bana düşman'. Amerika ise Türkiye ile Kürtler arasında ilişki geliştirerek her ikisinin kendisine hizmet etmesi için uğraştı. Sonuç alacağını tahmin etti.