Belçika’nın 'Oscar’ı Kürt filmi ‘Zagros’a verildi

Kürt yönetmen Sehîm Omer Xelîfe’nin ilk uzun metrajlı filmi olan, Belçika ve Kürdistan ortak yapımı ‘Zagros’ filmi Ostend Film Festivali'nde ‘Ensor En İyi Film ve ‘En İyi Senaryo’ ödülünü aldı. Filmin başrolünde ise Mardinli Kürt oyuncu Feyyaz Duman yer alıyor

Belçika’nın 'Oscar’ı Kürt filmi ‘Zagros’a verildi

Kürt yönetmen Sehîm Omer Xelîfe’nin ilk uzun metrajlı filmi olan, Belçika ve Kürdistan ortak yapımı  ‘Zagros’ filmi Ostend Film Festivali'nde ‘Ensor En İyi Film ve ‘En İyi Senaryo’ ödülünü aldı.  Filmin başrolünde ise Mardinli Kürt oyuncu Feyyaz Duman yer alıyor

Belçika'da düzenlenen Ostend Film Festivali'nde Belçika sinemasının Oscar’ı olarak bilinen Ensor En İyi Film ve En İyi Senaryo ödülleri Sehîm Omer Xelîfe'nin ‘Zagros’ filmine verildi.

Zagros’ filmi Kasım 2017’de Belçika’da ‘Grand Prix’ ödülünü ve Şubat 2018’de, Fransa’da düzenlenen 35’inci Uluslararası Annonay Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü almıştı.  Yine Kasım 2017’de 18. Arras Film Festivali’nde jüri tarafından “En İyi Yönetmen”, seyirci tarafından ise “En İyi Film” ödülüne layık görülmüştü.

Film, Dubai, Stockholm, Virton ve Ramada film festivallerinde de gösterildi. Film, Zagros adında Kürt bir çobanın hikayesini anlatıyor. Yönetmen Xelife, “Bağdatlı Messi”, “Kahramanlar Ülkesi” ve “Kötü Avcı” filmleriyle 98 ödül almıştı.