Berhem Salih: İran saldırılarla Irak’ın egemenliğini ihlal ediyor

Berhem Salih, İran'ın Kürdistan Bölgesi'ne yönelik saldırılarına ilişkin, "İran'ın Kürdistan Bölgesi'ne yönelik bombalamaları tehlikeli gelişmelerdir, kabul edilemez. Bu saldırılar Irak'ın egemenliğini ihlal ediyor, bu nedenle derhal durdurulmalıdır" dedi.

Berhem Salih: İran saldırılarla Irak’ın egemenliğini ihlal ediyor

Irak Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'in Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım el Araji’yi kabul ettiği belirtildi.

Açıklamada, “İran'ın Kürdistan Bölgesi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği, çok sayıda şehadet ve yaralanmalara neden olan saldırıları ele alındı" denildi.

Berhem Salih’in Araji ile görüşmede, "İran'ın bombalamaları tehlikeli gelişmelerdir ve kabul edilemez. Ayrıca ülkenin egemenliği, güvenliği ve istikrarı ile vatandaşlarının güvenliğine karşı haddi aşan bir gelişmedir" dediği kaydedildi

Ne olmuştu?

İran Devrim Muhafızları, 28 Eylül'de Erbil, Süleymaniye ve Kerkük’te İran Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-İ), İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) ve Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) ait üs ve karargahları eş zamanlı olarak füze ve kamikaze İHA’larla hedef aldı.

Saldırılarda aralarında sivillerin de bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetti, 10'u ağır, 46 kişi de yaralandı.