Beyaz Saray’da Trump’la görüşen Erdoğan: YPG’nin muhatap alınması uygun değil

Beyaz Saray’da Trump’la görüşen Erdoğan: YPG’nin muhatap alınması uygun değil

ABD Başkanı Trump ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Beyaz Saray’da biraraya geldi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez yüz yüze görüştü.

Donald Trump, görüşme öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada,  “Türkiye ile başarılı ve güçlü ilişkilerimiz var. Erdoğan ile uzun ve zorlu görüşmelerimiz olacak" dedi.

Beyaz Saray'da iki liderin görüşmesi yaklaşık 22 dakika sürdü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkanı Trump, Türkiye ile onlarca yıldır müttefiklik ilişkisi içinde olduklarını vurgulayarak, Kore Savaşı'nda birlikte savaştıklarını ve bunu unutmadıklarını ifade etti.

Trump, "Türk halkı son dönemde korkunç terör saldırılarına maruz kaldı. Destek ve başsağlığımızı ilettik. IŞİD ve PKK terör örgütlerine karşı Türkiye'ye destek veriyoruz” dedi.

ABD Başkanı, “Türkiye'nin askeri bir takım siparişleri var. Bunların ulaşması konuşuldu. Ortadoğu'daki barışın tesis edilmesi tüm halkların güvenliği için ortak tavrı konuştuk. Erdoğan'a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şunları söyledi:

“Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerinde ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız. Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur.  Özellikle YPG/PKK terör örgütün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap alınması uygun değildir.

Suriye, Irak Yemen ve Libya'daki kasosu fırsata çevirmek isteyenler eninde sonunda kaybedecektir. İki müttefikin dayanışması eli kanlı şebekeleri bertaraf etmek için kafidir. FETÖ terör örgütü konusundaki beklentilerimizi ifade edeceğim.”

19.40'da başlayan görüşme ve basın toplantısının ardından Erdoğan ve Trump'ın 50 dakikalık bir öğlen yemeğinde beraber olacağı belirtildi.

Erdoğan'ın daha sonra ABD'li kanaat önderleri ve önde gelen şirketlerin CEO'larıyla biraraya gelmesi bekleniyor.