Biden ‘Enflasyonu Düşürme Yasası’nı imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, reçeteli ilaçların fiyatlarının düşürülmesini ve iklim değişikliğiyle mücadeleyi öngören 430 milyar dolarlık “Enflasyonu Düşürme Yasası”nı imzaladı.

Biden ‘Enflasyonu Düşürme Yasası’nı imzaladı

Yasa, önümüzdeki Kasım ayında yapılacak ara seçimler öncesinde Başkan Biden için önemli bir siyasi kazanım olarak görülüyor.

Amerika’nın Sesi’nin bildirdiğine göre ABD Başkanı Joe Biden’ın, yasanın ayrıntılarını ve hayata etkilerini halka anlatmak üzere çeşitli eyaletleri ziyaret etmesi bekleniyor.

Tasarıyı imzalamak üzere tatil yaptığı Güney Carolina'dan başkent Washington'a giden Biden tasarıyı imzalarken yaptığı konuşmada, "Bu mesele gelecekle ilgili. Amerikalı ailelere ilerleme ve refah getirmekle; Amerikan halkına demokrasinin Amerika'da hala işlediğini göstermekle ilgili" ifadelerini kullandı.

Başkan Biden'ın imzasıyla yasalaşan tasarı hem Temsilciler Meclisi hem de Senato'da kabul edilmişti.

Demokratlar yasanın federal açığı azaltacağını, sera gazı emisyonlarını düşüreceğini, sağlık sigortası sistemi Medicare’in yaşlılar için daha düşük ilaç fiyatları için müzakere etmesini sağlayacağını ve milyar dolarlık şirketlerle varlıklı kesimin payına düşen vergiyi ödemelerini sağlayacağını belirtiyor.

Cumhuriyetçilerse kurumlar vergisini artırarak istihdama darbe vuracağı, hükümet harcamalarını artırarak enflasyonu daha da tetikleyeceği ve yeni ilaçların geliştirilmesini engelleyeceğini savunarak tasarıya karşı çıkıyor.

Demokratlar yasanın seçmenlerin 2024 başkanlık seçimi öncesinde Kongre’deki güç dengesini belirleyecek olan ve Kasım ayında yapılacak ara seçimlerde ellerini rahatlatmasını umuyor.