Bingöl'de yarıklar oluştu, çekirgeler akın etti

Bingöl'de yarıklar oluştu, çekirgeler akın etti

Bingöl'ün Genç İlçesi'ne bağlı Çaytape Köyü bölgesinde yapımı süren Hidro Elektrik Santrali (HES) barajı ve demiryolu deplase çalışması nedeniyle derinliği 4, genişliği 1 metreye varan yarıklar oluştu. 

Çaytepe Köyü Muhtarı Hatip Değişgeç, yarıklar nedeniyle içme ve sulama sularının kesildiğini  belirterek, "Demiryolu ve baraj çalışmaları nedeniyle bütün bölgede yarıklar oluştu. Vatandaşlar korku içinde, tedirginiz" dedi.

Muhtar Değişgeç "Demiryolu ve baraj çalışmalarından dolayı bütün bölgede yarıklar oluştu. Vatandaşlar korku içinde, tedirginiz. Yetkililere sesleniyoruz, bu konu hakkında yardımcı olsunlar. Mağdur ve tedirginiz. İçme ve sulama suyumuz kesiliyor. heyelan endişesi nedeniyle Hayvanlarımızı dışarıya çıkaramıyoruz. Gereken yerlere başvurumuzu yaptık ama henüz netice alamadık."  

Çekirge akını

Köylüler, arazide daha önce çekirge bulunmadığını ancak yarıkların oluşmasının ardından ciddi sayıda çekirgenin ortaya çıktığını söyledi. Artan çekirge sayısına anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor.