Binlerce Peşmergeden Goran'lı Vekile protesto

Erbil'de düzenlenen protesto gösterisine binlerce Peşmerge katıldı.

Binlerce Peşmergeden Goran'lı Vekile protesto

Goran (Değişim) Hareketi Irak Parlamentosu Milletvekili Sirve Abdulvahid'ın bir Arap televizyonuna verdiği demecinde bazı şehit Peşmerge eşlerinin çaresizlikten bedenlerini satmak zorunda kaldığı, bazı uluslararası kuruluşların 'Peşmerge Güçleri'nin insan haklarını ihlal ettiğine' dair eleştirilerin yerinde olduğunu, bir Kürt yetkilinin Arap köylerini yıkıp sakinlerini köylerinden sürdüğünü ve Bağdat'ın Peşmerge maaşlarını Erbil'e göndermemesi gerektiğini, göndermesi halinde o paraların Peşmergeye ödenmeyeceğini söylediği iddialarının basına sızması ardından oluşan Protesto gösterileri bitmek bilmiyor.

Bugünde binlerce üniformalı Peşmerge Erbil Adalet Sarayı önünde toplanıp Sirve Abdulvahid'i kınadı. Peşmergeler Goran'lı Vekilin Şehit Peşmerge eşleri hakkında yaptığı çirkin konuşmanın affedilemez olduğunu ve Goranlı Vekilin yargılanması gerektiğini belirttiler.

Peşmerge Bakanlığı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (YNK) 70 Birlikleri, PDK'nin Parlamento Grubu ve Uluslararası Barış Örgütü'nün yanı sıra Goranlı iki parlamenter de Sirwa Abdulvahid hakkında şikayetçi oldu.

8 Kasım'da bir açıklama yapan Goranlı parlamenter, "Ben peşmerge ve ailelerinin şerefini savundum. Ancak sözlerim bilerek çarptırıldı” ifadelerini kullanmıştı.

Kürdistan Bölgesinin çeşitli kentlerinde halk, Sirwa Abdulvahid'i protesto etmek için geçen günlerde sokaklara dökülmüştü.