Bir anneden DSG Komutanı Mazlum Abdi’ye çağrı

Rojava’nın Qamışlo kentinde yaşayan Fatima Hasan isimli kadın, Özerk Yönetim güçleri tarafından götürülen oğlunun geri gönderilmesi için Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Komutanı Mazlum Abdi’ye çağrıda bulundu.

Bir anneden DSG Komutanı Mazlum Abdi’ye çağrı

Rûdaw’a konuşan Fatima Hasan el Gud, Özerk Yönetim güçlerinin 15 yaşındaki oğlu Wahib Muhammed el-Gud’u götürdüğünü söyledi.

Fatima Hasan, 15 yaşındaki oğlunun geri verilmesi için Rûdaw aracılığıyla DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi ve Özerk Yönetim yetkililerine seslendi.

Fatima Hassan, 2 oğlunun zaten Öz Savunma Kuvvetleri saflarında olduğunu ancak tek kalan ve en son götürülen oğlunun kendileriyle kalmasını istediklerini söyledi.

Fatima Hasan al-Gud şöyle konuştu:

“13 gündür onu arıyorum, kimse bana nerede olduğunu söylemiyor. Ben oğlumu sizden ve sorumlulardan istiyorum çünkü o bir çocuk. 15 yaşında. Babası okula gidebilsin diye yaşını büyüttü. Oğlumu geri istiyorum. Çünkü bize bakıyor. Bir süre önce parkta bir konser vardı, kadın haklarından bahsediyorlardı, dedim ki, kadın haklarıyla ilgili sadece iki söz söyleyeceğim. ‘Ben bir annenin evladını görme hakkını istiyorum’ dedim. Ama bana göstermediler. Sevgili Mazlum Ebdi, oğlumu geri göndermenizi rica ediyorum, ondan başka hiçbir şeyim kalmadı."