Birleşmiş Milletler Heyeti Şengal'de

Birleşmiş Milletler Heyeti Şengal'de
Birleşmiş Milletler Irak İnsani Yardım Temsilcisi Lisa Grande, Şengal için verdikleri vaatleri yerine getirmek amacıyla bölgeye geldiklerini ve çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

 Lisa Grande gazetecilere yaptığı açıklamada, “Daha önce söz verdiğimiz gibi yarından itibaren çalışmalara başlayacağız. Eğitim kurumlarında tadilat, su kaynaklarının ulaştırılması ve sağlık hizmetleri gibi halkın öncelikli taleplerini karşılayacağız. Şengal Kaymakamı’na, verdiğimiz vaatleri yerine getirmek amacıyla buraya geldiğimizi ve en kısa zamanda çalışmalara başlayacağımızı ilettik” dedi.

Grande, halkın evlerine dönmesi için çok hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmek istediklerini kaydetti.

Şengal kaymakamı: Her türlü yardıma ihtiyacımız var

Şengal Kaymakamı Mehma Halil ise, BM yetkililerinin ilçede yaşananlara yakından tanıklık etmek için kendilerini ziyaret ettiğini ifade ederek, “Yetkililer, Şengal’de yaşanan insanlık dramını yakından görmeye geldi. Burada katliamlar yaşandı. Bölge harabeye döndü, her türlü yardıma ihtiyacımız var. BM insafla yaklaşmadı şimdi kendi gözleriyle yaşananlara tanıklık ettiler. Bize verdikleri sözleri yerine getirmeye başlıyorlar.”