BM Irak özel Temsilcisi: 'İran’ın saldırıları artık kabul edilemez'

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert, İran'ın Kürdistan Bölgesi'ne yönelik devam eden saldırılarının "artık kabul edilemez" olduğunu ve Iraklıların saldırılara karşı birleşmesi gerektiğini belirtti.

BM Irak özel Temsilcisi: 'İran’ın saldırıları artık kabul edilemez'

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Plasschaert, bugün yaptığı açıklamada İran'ın Kürdistan Bölgesi'ne  yönelik devam eden saldırılarına değindi.

Daha fazla "düşmanca" saldırıyı önlemek için Iraklıların birliğinin gerekli olduğunu kaydeden Plasschaert, "İçeride birlik ve beraberliği sürdürmek gerekiyor.” dedi.

Devrim Muhafızları Ordusu, önceki gün de başkent Erbil'deki KDP-İ karargahına ve Süleymaniye'deki Komele örgütüne ait bir merkeze füze ve kamikaze insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlemişti.

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'na göre, Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kara Kuvvetleri bugün Kürdistan Bölgesi'nin kontrolündeki bölgelerde ve Kerkük kentine bağlı Altunköprü Nahiyesi yakınında bulunan örgütlerin karargahlarına saldırılar düzenledi.