BM Kürdistan Bayrağı’nın yakılmasını kınadı

Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI), Bağdat'taki Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) binasının ateşe verilmesini ve Kürdistan Bayrağı’nın yakılmasını kınayarak, “Şiddet ve sindirme eylemleriyle sorunlara asla çözüm bulunamaz” açıklamasında bulundu.

BM Kürdistan Bayrağı’nın yakılmasını kınadı

UNAMI, Haşdi Şabi yanlılarının Irak’ın başkenti Bağdat’taki PDK binasını ateşe vermesi ve Kürdistan Bayrağı’nı yakmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Saldırının kınanması gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bugün Kürdistan Bölgesi bayrağının yakılması ve Bağdat'taki PDK bürolarına yönelik saldırı konusundaki büyük endişemizi ifade ediyoruz. Şiddet ve sindirme eylemleriyle sorunlara asla çözüm bulunumaz. Bu tür eylemler kınanmalıdır. Irak'ın, birçok sorununu çözmek için birlik, istikrar ve diyaloğa ihtiyacı var.”

Bu sabah saatlerinde Haşdi Şabi yanlıları, Bağdat’taki PDK binasını ateşe verdi ve Kürdistan Bayrağı’nı yaktı.

Saldırı büyük bir infial uyandırırken, Avrupa Birliği (AB) Irak Temsilciliği, saldırıyı kınayarak, “Şiddet bir ifade aracı olamaz” açıklamasında bulundu.

İsveç'in yeni Bağdat Büyükelçisi Lars Ronnas, yaptığı açıklamada saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, şiddetin çözümsüzlüğü derinleştireceğini vurguladı.

Saldırı Kürdistan Bölgesi’nde sert tepkilere neden olurken, yetkililer Bağdat’a gerekli adımların acilen atılması çağrısında bulundu.