BM yetkilisinden Suriye Anayasa Komitesi’nin görüşmeleriyle ilgili açıklama

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen, Suriye Anayasa Komitesi’nin martta yedinci tur görüşmeleri olasılığı konusunda daha iyimser olduğunu söyledi.

BM yetkilisinden Suriye Anayasa Komitesi’nin görüşmeleriyle ilgili açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile yaptığı görüşmenin basın toplantısı düzenledi.

“Önümüzdeki mart ayında bir anayasa taslağının sonuçlandırılması için yedinci tur görüşmelerin yapılacağı konusunda, görüşmelerimin ardından daha iyimser olduğumu söyleyebilirim” diyen Pedersen, yedinci turun ilk dört günlük gündemi üzerine anlaşmaya varıldığını belirtti.

Pedersen, “Geriye beşinci günde ele alınacakları tartışmak kalıyor” dedi.

2254 sayılı kararın uygulanması konusunda Mikdad ile konuştuklarını belirten Pedersen, “Suriye'nin bu karara bağlı kalmaya devam ettiğini duymak önemliydi” şeklinde konuştu.

Öte yandan Resmi Suriye Haber Ajansı’nın (SANA) haberinde, “Mikdad ve Pedersen, Suriye devletinin bilhassa uzlaşma ve çözüm süreçlerinin kapsamını genişleterek istikrarı pekiştirme çabaları dahil olmak üzere Suriye'deki durumla ilgili son gelişmeleri ele aldı” denildi.

Mikdad ise konuyla ilgili açıklamasında, “ABD ve Türk müdahalelerinin Suriye topraklarının bazı bölümlerinde devam etmesi, Suriye egemenliğini ihlal ediyor. Aynı zamanda uluslararası hukuka ve ilgili tüm Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına ihlal teşkil ediyor” ifadelerini kullandı.