BM'den İran’a Irak seçimleriyle ilgili talep

İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert’in İran’dan parlamento seçimleri sırasında Irak’ın güvenliğini korumalarını istediğini açıkladı.

BM'den İran’a Irak seçimleriyle ilgili talep

İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert’in İran’dan parlamento seçimleri sırasında Irak’ın güvenliğini korumalarını istediğini açıkladı.

İRNA’ya konuşan İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, Plasschaert’in İran Cumhurbaşkanı seçilen İbrahim Reisi ile Irak hükümeti arasındaki ilişkileri sorduğunu, kendisinin de Tahran-Bağdat ilişkilerinin ileriye doğru gittiğini söylediğini aktardı.

Mescidi, Plasschaert’e, ABD ve İngiltere’nin Bağdat büyükelçiliklerinin Irak’ın seçim işlerine karıştığını ve söz konusu ülkelerin Irak’ın egemenliğini korumalarını gerektirdiği mesajını verdiğini kaydetti.

Mescidi ve Plasschaert, Bağdat’ta bir araya gelmişti

İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, BM Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert ile yaptığı görüşmeye ilişkin detayları İRNA’ya anlattı.

Daha önce Bağdat yönetimi, İran’ın müttefiki olan milis gruplar yoluyla yaptıklarından Iraklıların endişe içerisinde olduğunu açıklamıştı.

Bağdat yönetimi, diplomatik kurumlara, ABD güçlerine ve Uluslararası Koalisyon’a yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu ve bunun Irak’ın egemenliğini ihlal olduğunu belirtmişti.

K24