BM'den İran'ın saldırılarına kınama

Birleşmiş Milletler Irak'a Yardım Misyonu (UNAMI), İran Kürdistan Demokratik Partisi (KDP-İ) ve Komele karargahlarına yönelik düzenlenen saldırıyı kınadı.

BM'den İran'ın saldırılarına kınama
UNAMI açıklamasında, Erbil'in Koysancak ilçesindeki KDP-İ karargahına füzeli saldırı ve Süleymaniye'nin Zırguez bölgesindeki Komele merkezine ise insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıya ilişkin kınam mesajı paylaştı.
 
Mesajda, "Tekrarlanan saldırılar ve Irak egemenliğine yönelik ihlaller durdurulmalı. Bu saldırgan davranışlar pervasızca gerilimi artırmakla kalmaz, belki de felakete de yol açar." denildi.
 
Saldırıların kınandığı mesajda, "Komşu ülkelerin dış sorunlarını çözmenin tek yolu yerleşik diplomatik araçları kullanmaktır." ifadesi yer aldı.
 
Dün gece Erbil'in Koysancak ilçesindeki KDP-İ karargahına füze ile Süleymaniye'nin Zırguez bölgesindeki Komele merkezine ise insansız hava aracı ile saldırılar gerçekleştirilmişti.
 
Kürdistan Bölgesi Anti-Terör Birimi tarafından yapılan açıklamada, "İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kürdistan Bölgesindeki Doğu Kürdistan Partilerinin merkez ve karargahlarını bombaladı." ifadeleri kullanılmıştı.
 
Yerel medyada yer alan haberlere göre, saldırılarda 1 İKDP üyesi hayatını kaybetmişti.