Buldan: Taksim’deki patlamada gerçekler gizlenmeye çalışılıyor

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Taksim’de yaşanan bombalı saldırıya ilişkin, “Partimiz, gerekçesi ne olursa olsun, failleri kim olursa olsun bu tür katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısında durmuştur ve durmaktadır” dedi.

Buldan: Taksim’deki patlamada gerçekler gizlenmeye çalışılıyor

Partisinin haftalık Meclis grup toplantısında güncel gelişmeleri değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, konuşmasına Taksim’deki saldırıya değinerek başladı.

Buldan, ““İstanbul’un merkezi Taksim’de 2 gün önce yaşanan patlamada şimdiye kadar 6 yurttaşımız hayatını kaybetti ve aralarında ağır yaralıların da olduğu 81 yurttaşımız yaralandı. Konuya ilişkin yaptığımız ilk MYK açıklamamızda tarifsiz acımızı paylaşmış, halklarımıza başsağlığında bulunmuştuk” diye konuştu.

Saldırının ardından yapılan açıklama ve yorumları değerlendiren Buldan, “Bu vahşetin ilk anından itibaren manipülasyona başlayan, algı operasyonlarından medet uman akıl, sosyal medya karartması ve yayın yasağı ile ne yazık ki Türkiye halklarının gerçekleri öğrenmesini de engellemeye çalışmıştır. Ancak çok geçmeden ortada bir bombalı saldırının ve acımasız bir katliamın olduğu anlaşılmıştır” şfadelerini kullandı.

“Partimiz bu tür katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısında durmuştur”

Buldan şöyle devam etti:

“Öncelikle belirtelim ki; partimiz bu ülkede şiddetsiz, çatışmasız, özgür ve eşit bir yaşam için mücadele eden, bunun için ağır bedeller ödeyen, Ankara’da, Suruç’ta, Diyarbakır meydanında bu şiddetin doğrudan hedefi haline gelen bir partidir. Gerekçesi ne olursa olsun, failleri kim olursa olsun bu tür katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısında durmuştur ve durmaktadır. Yurttaşları hedef alan bu insanlık düşmanı saldırıları kınamakta ve lanetlemektedir. Yaşadığımız büyük kayıpların ve derin acıların son bulması için mücadelemizi tam bir kararlılıkla sürdürmekteyiz.”

“Kürt sorununda izlenen savaş politikaları bu ülkeyi yıllardır karanlıkta bıraktı”

Pervin Buldan, “Yıllardır ısrarla bu ülkenin en önemli sorunlarından biri Kürt sorunudur, çözümü de diyalog ve müzakeredir diyoruz. Çözüm yeri parlamentodur diyoruz. Tecritle, güvenlikçi politikalarla, ret ve inkârla bir yere varamazsınız diyoruz. Kürt sorununda izlenen savaş politikaları yıllardır bu ülkeyi karanlıkta bıraktı. Toplumda derin yaralar açtı, açmaya da devam etmektedir” dedi.

“MHP Genel Başkanı bir hafta sonra eski ayarlarına geri döndü”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugünkü grup konuşmasında yine partilerini hedef aldığını belirten Buldan, şu ifadeleri kullandı:

“Sadece partimizi hedef almadı, partimize oy veren milyonlarca insanı da hedef aldı. HDP’ye bir saniye bile tahammülleri yokmuş! Geçen haftaki grup konuşmasında ise AKP heyetinin, HDP Grubunu Meclis’te ziyaret etmesiyle ilgili ‘gayet doğal’ demişti. Bugün ise yine HDP’yi hedef alan konuşmalar yaptı ve bir hafta sonra eski ayarlarına geri döndü. Kendisine naçizane tavsiyemiz şudur: Bugün konuşan MHP Genel Başkanının, 8 Kasım’da konuşan MHP Genel Başkanıyla bir araya gelerek ortak bir karar vermesinde fayda var. Onlara söyleyecek başka şey yok. Bir kez daha vurguluyorum: HDP halklar arası bir köprüdür. HDP bu ülkenin, demokrasinin, birlikte yaşamın da harcıdır. HDP’nin açtığı yol ve kapı, bu toprakların hasret kaldığı eşit ve özgür yaşamın kapısıdır, birlikte yaşamın umudur. Çözüm bekleyen, bizlere umut bağlayan halklarımızı yeni bir dönemle kesinlikle buluşturacağız. Karanlığın bu ülkeyi teslim almasına HDP asla izin vermeyecektir.”

Halkın parasıyla Lale Devri yaşıyorlar”

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde, belediye binası dâhil tüm taşınmazların hacizli durumda olduğunu belirten Buldan, “Bunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Bu gidişle kayyıma da haciz koyarsalar hiç kimse şaşırmasın. Hatta kayyıma haciz gelmesi yerinde, isabetli bir durum olacaktır. Çünkü o kayyımlar halkın iradesini gasp etmiştir. O kayyımları halkımız asla kabul etmiyor ve onları ilk yapılacak yerel seçimlerde ellerinin tersiyle Ankara’ya göndermenin zeminini hazırlıyorlar. Onlar da Saray’da kendilerine kayyım hazırlasınlar” dedi.

Buldan, “Yaptıkları ilk şey, 23 milyonluk lale almışlar. Yandaşlardan birini yine ihya etmişler. Bunlar kendileri için resmen Lale Devri ilan etmişler! Halkın parasıyla Lale Devri yaşıyorlar. Halk bunu unutmaz. Hiç merak etmeyin, seçimlere az kaldı. Lale Devrinizi bitireceğiz, bitireceğiz! Kuruyan lalelerinizle, çöken hanedanlığınızla baş başa kalacaksınız” diye ekledi.

“Seyid Rıza ve arkadaşlarını saygıyla anıyorum”

""Buldan, konuşmamı sonlanunda bugünün Seyid Rıza ve arkadaşlarının katledilmesinin 85’inci yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “Seyid Rıza ve arkadaşlarını idam edenler Kürt halkını, Dersim halkını susturacaklarını, boyun eğdireceklerini düşündüler. Fakat Kürt halkı ne yapılan zulümleri unuttu ne de iradesini teslim etti. Asla boyun eğmedi, bundan sonra da boyun eğmeyecek. Seyid Rıza ve arkadaşlarını saygıyla anıyor, bütün bu acıların bir daha yaşanmaması adına geçmişiyle yüzleşmiş ve barış içinde bir ülkeyi inşa etme çağrımızı tekrar ediyoruz” diye konuştu.