Buldan’dan Soylu’ya yanıt: Biz de seni tanımıyoruz

Soylu'ya yanıt veren Buldan, "Biz de kendisini bakan olarak görmüyoruz ve tanımıyoruz. Kabul etsen de etmesen de bu ülkede bize 10 milyon insan oy verdi, bizleri milletvekili seçti" dedi.

Buldan’dan Soylu’ya yanıt: Biz de seni tanımıyoruz

 HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “Her kim Kürt meselesine ciddiyetle yaklaşmaz, demokratik çözüm üretmez, ya da bu konu üzerinden milliyetçilik yarışına girerse çok büyük kaybeder” dedi. Buldan “HDP mutlaka kazanır ve kazandırır!” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ismini vermeden eleştirdi.  

“Bizleri milletvekili olarak görmediğini söyleyen bir zat var “

Buldan şu ifadeleri kullandı:

"Biri var ki, bu kumpasçıyı albümlerinden, verdiği fotoğraflardan çok iyi biliyor ve tanıyorsunuz...Çok rahatsız olduğunun farkındayız çünkü çözüm ihtimalinden bile korkan bir kişiden bahsediyoruz, çözüm olursa talan imparatorlukları çökecek, bunun da farkındalar. Hemen yalanlara ve iftiralara sarıldığını da gördük. Kendi konumunu HDP'ye saldırarak sağlama aldığını da gördük."

Konuşmasında isim vermeden İçişleri Soylu’ya cevap veren Buldan, “Bizleri milletvekili olarak görmediğini söyleyen bir zat var. Şimdi, biz de kendisini bakan olarak görmüyor ve tanımıyoruz, ne olacak peki?” dedi.

"Sen istesen de istemesen de, beğensen de beğenmesen de, kabul etsen de etmesen de bu ülkede 10 milyona yakın insan bizlere oy verdi, bizleri parlamentoya gönderdi” diyen HDP Eş genel başkanı “Bir dahaki dönemde çok daha güçlü, çok daha kalabalık geleceğiz. Bu da sana dert olsun, ders olsun" ifadelerini kullandı.

Buldan "Bizim üzerimizden siyasi hesaplar yapmayı bırak, asıl albümlerinin, suç ortaklıklarının, hukusuzluklarının hesabını nasıl vereceksin bence bunu düşün, bunun hazırlıklarını yap, çünkü zaman çok dar" dedi.

Buldan, HDP'li milletvekillerine ait fezlekeleri, dokunulmazlıklarının kaldırılması için "jet hızıyla harekete geçtilleri”ni belirterek bunu “ bir tür kumpas" olarak tanımladı.

“Her kim Kürt meselesine ciddiyetle yaklaşmaz, milliyetçilik yarışına girerse kaybeder”

Milliyetçilik ile demokrasinin getirilemeyeceğini söyleyen Buldan “Üç beş milliyetçi oy için Türkiye’nin bir yüz yılını daha mı heba etmek istiyorsunuz? Her kim Kürt meselesine ciddiyetle yaklaşmaz, demokratik çözüm üretmez, ya da bu konu üzerinden milliyetçilik yarışına girerse çok büyük kaybeder”dedi.

Buldan sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidar bloğu diyor ki; yüzyıldır halklara büyük acılar ve yıkımlar yaşatan inkârcı, imhacı ve tekçi sistem aynen devam etsin! Muhalefete ise kriz ve çatışma üreten sistemi biraz restore edelim derdindeler, biz de diyoruz ki; bu bina çürük! Temeli sağlam atılmamış!”

“HDP mutlaka kazanır ve kazandırır!”

HDP’nin herkese kazandıracağını söyleyen Pervin Buldan “Kim hangi hesabı yaparsa yapsın, hangi denklemi kurmaya çalışırsa çalışsın, asıl büyük denklemi HDP ve umut olduğu milyonlar kuracaktır, HDP mutlaka kazanır ve kazandırır! Bundan da hiç kimsenin şüphesi ve kaygısı olmasın” ifadeleirni kullandı.

Pınar Gültekin davası

Pınar Gültekin davasında verilen kararı da yorumlayan Buldan, "böyle bir indirimi asla kabul etmeyeceğiz" dedi.

Buldan "Kadın cinayetlerini açıkça teşvik eden kararlar veren erkek yargı bilmedir ki bu erkek düzen bitecek hep böyle kalmayacak, kadın düşmanları gerçek adalet önünde kadınlara bir bir hesap verecek" şeklinde tepki gösterdi.