Bulgaristan Başbakanı: Barzani ile bağımsızlığı görüştük

Bulgaristan Başbakanı: Barzani ile bağımsızlığı görüştük

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ülkesinin parlamentosunda yaptığı konuşmada, 25 Mayıs 2017 tarihinde Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ile başkent Sofya’da yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Borisov, Barzani ile yaptığı görüşmede Kürdistan'ın bağımsızlığını konuştuklarını dile getirdi.


Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, parlamentonun özel oturumunda yaptığı konuşmada, Barzani ile yaptığı toplantının içeriğine değinerek, Başkan Barzani’nin Bulgaristan temaslarının, Kürdistan’ın bağımsızlığı için diplomasi yürütme ve uluslararası kamuoyuna referandum yapacakları ve Kürdistan devletini kuracakları hususunda bilgilendirme çerçevesinde geliştiğini bildirdi.


Oturumda bir milletvekillinin, Kürdistan’ın bağımsızlığıyla alakalı fikirlerini sormasına karşılık Başbakan Borisov, Bulgaristan’ın konuyla alakalı henüz resmi tutumunu belirlemediğini söyledi.


Başkan Barzani, yurt dışı temasları çerçevesinde 25 Mayıs’taki Sofya ziyaretinde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile bir araya gelmişti. İki liderin toplantısında bağımsızlık konusu ele alınmıştı.