Bulvan'dan Erdoğan'a: O bakanları yanımıza sen gönderdin!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Çözüm sürecinde Dolmabahçe deklarasyonunu hatırlatarak, o toplantıya katılan iki bakanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirildiğini söyledi.

Bulvan'dan Erdoğan'a: O bakanları yanımıza sen gönderdin!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Çözüm sürecinde Dolmabahçe deklarasyonunu hatırlatarak, o toplantıya katılan iki bakanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirildiğini söyledi.

Iğdır’da bugün miting düzenleyen Buldan, “Sevgili halkımız, ilk mitingimizi Cizre’de yapmıştık. Final mitingimizi Iğdır’da yapıyoruz. Bu benim son mitingim” dedi. Mitinge katılanlara “Iğdır bugün bir başka güzel. Iğdır’ın kadınları, gençleri, Iğdır’daki Kürtler, Azeriler, Terekemeler, Türkler bugün bir başka güzel” diye seslenen Buldan, AK Parti iktidarının 31 Mart’ta gidici olduğunu söyledi.

Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe Mutabakatı ile ilgili açıklamalarına ise şöyle yanıt verdi:

“Bizden barış istediğimiz için, demokrasi dediğimiz için, adalet dediğimiz, hukuktan bahsettiğimiz için korkuyorlar. Onun için dün Tayyip Bey bir kez daha Dolmabahçe Mutabakatı’nı ve Çözüm Süreci’ni hedef olarak gösterdi. Oysa herkes biliyor ki 2011 ve 2015 yıllarında başlayan Çözüm Süreci’nde, bu ülkede huzur vardı, güven vardı. Bu ülkede insanlar yarınlarına, geleceğe güven içinde bakıyordu. Kimse yaşamını yitirmiyordu. Ancak o süreci bozdular, bozmakla da kalmayıp o süreci inkar ettiler. Yaptıklarını, görüşmelerini inkar ettiler. Dolmabahçe Sarayı’nda biz kimin bakanlarıyla görüştük? O bakanlar bizim değil, AKP’nin bakanlarıydı. Sen gönderdin yanımıza, o açıklamayı birlikte yapmamız için. Biz, kendi kendimizle görüşmedik. Biz o süreçte AKP heyetleriyle görüştük. Recep Tayyip Erdoğan’ın Çözüm Sürecini inkar etmesi, kendi iktidarını korumak, kendi iktidarını ayakta tutmak için, bugün özellikle milliyetçi cepheden oy alabilmek için o süreci inkar etmesi büyük bir hadsizliktir. Bizler o süreçten büyük bir onur duyuyoruz. Çünkü, o süreçte gençlerimiz yaşamını yitirmiyordu. Ne bir asker ne bir polis ne de bir sivil yaşamını yitirdi. Ne mutlu bize ki o süreçte vardık, o sürece katkı sunduk! Biliyorlar ki barış olsaydı yolsuzluk, hırsızlık yapamayacaklardı. Barış olsaydı, ellerinde sopa ile bu ülkeyi yönetemeyeceklerdi. İşte inkarlarının sebebi budur. Reddetmelerinin nedeni budur!”

Dolmabahçe'de PKK'ye silah bırakmak için kongre çağrısı okundu

Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde 28 Şubat 2015’te bir araya gelen hükümet ve HDP heyeti, kameraların önünde Abdullah Öcalan’ın PKK’ye silah bırakmak için bahar aylarında olağanüstü kongre toplama çağrısını okudu.

Dolmabahçe toplantısına, Çözüm Süreci’nde görev alan HDP heyetinden Pervin Buldan, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder ile dönemin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu katılmıştı.