Bütün Kürtleri referanduma destek olmaya çağırıyoruz

Bütün Kürtleri referanduma destek olmaya çağırıyoruz

Merkezi Van’da bulunan İnsan ve Özgürlük Hareketi, Kürdistan Bölgesi’nde alınan referandum kararına destek vereceklerini açıkladı.

İnsan ve Özgürlük Hareketi yazılı bir açıklama yayınlayarak şu çağrıda bulundu: “Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi iradenin aldığı referandum kararını sevinç ve heyecanla karşılıyor ve bütün Kürtleri bu karara destek olmaya ve yanında durmaya çağırıyoruz. Yine Kürtlerin bu kararına başta İslam dünyası olmak üzere tüm medeni ve demokratik dünyayı saygı duymaya ve destek vermeye davet ediyoruz. Referandum medeni ve demokratik dünya sistemlerinde bütün halklar için olduğu gibi Kürtler için de kullanılması meşru bir yöntemdir.”

Ortadoğu'nun en kadim milleti Kürtler...

İnsan ve Özgürlük Hareketi tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bu karar 100 yılı aşkın bir süredir büyük bedeller ile verilen mücadelenin sonucunda bağımsız, özgür ve demokratik bir Kürdistan için atılmış tarihi bir adımdır. Ortadoğu'nun en Kadim milletlerinden biri olan Kürtlerin kendi vatanlarında bağımsız olarak yaşamak, kendi kaderlerini tayin etme, kendi bayrakları dilleri ve kültürleri ile diğer Milletler içindeki saygın yerlerini alma hakları vardır.”