Canan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak getirildi!

Yargıtay'ın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 5 davasından 2'sini düşürdüğü 3'ünü onadığı öğrenildi. Kaftancıoğlu'na siyasi yasak geleceği ve hapse gireceği iddia edildi.

Canan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak getirildi!

Türk basınında yer alan haberlere göre, Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezayı onanırken yargılandığı 2 davayı ise düşürdğ. Kaftancıoğlu'nun cezası onanan 3 davada aldığı cezaların toplamı ise 4 yıl 11 ay.

Karara dair görüntülü bir açıklama yapan Canan Kaftancıoğlu; müzikolog Ahmet Say'ın cenazesinden dönerken kararı öğrendiğini belirterek şunları söyledi:

"Burada mesele Canan Kaftancıoğlu'na 'ne ceza verildi, nasıl ceza verildiği'nin ötesinde bu ülkeden hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Bundan dolayı merak eden, arayan, soran dostlarıma şunu söylemek isterim ki biz iktidardaki kötülüğün gönderinceye kadar, bu ülkede sadece Canan Kaftancoğlu için değil 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü sağlayıncaya kadar her şekilde çalışmaya, çalışmaya, çalışmaya devam edeceğiz. Şimdi İstanbul'a giderek çalışmaya devam edeceğim. Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin. İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek göndereceğiz işte o zaman bu ülkede gerçek adalet gerçek hukuk tesis edilmiş olacak."