Çavuşoğlu: Suriye Dışişleri Bakanıyla bir sohbetim oldu

Türkiye ile Suriye arasında bir temasın olup olmayacağı yönünde tartışmalar devam ederken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan "Suriye Dışişleri bakanıyla ayaküstü kısa sohbet ettim" açıklaması geldi.

Çavuşoğlu: Suriye Dışişleri Bakanıyla bir sohbetim oldu
Erdoğan’ın Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşme sonrası, Ankara’nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile telefon görüşmesi yapabileceği yönünde iddialar ortaya çıkmıştı. Türkiye ile Suriye arasında bir temasın olup olmayacağı yönünde tartışmalar devam ederken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan “Suriye Dışişleri bakanıyla ayaküstü kısa sohbet ettim” açıklaması geldi.
 
Mevlüt Çavuşoğlu, “Bağlantısızlar Toplantısı’nda, Belgrad’da ayaküstü diğer bakanlarla sohbet ederken Suriye Dışişleri Bakanıyla da ayaküstü kısa bir sohbetim oldu” dedi.
 
Çavuşoğlu, ayrıca “Suriye’nin bölünmesini engellemek için Suriye’de güçlü bir yönetimin olması lazım. Topraklarının her köşesine hakim olabilecek irade ancak birlik beraberlikle olur. Muhalefetle Suriye’deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı barış olmaz” diye de ekledi.
 
 
Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik sürecinde verilen taahhütlere ilişkin açıklama yaptı.
 
Çavuşoğlu "Henüz bu belgeler ve açıklamalarda taahhüt ettiklerini yerine getirmediklerini görüyoruz ama biz somut adımlar görmek istediğimizi söylüyoruz. Onlar da ağustos ayını teklif ettiler, 26 Ağustos'ta bu mekanizma inşallah ilk toplantısını gerçekleştirir" dedi.