Çavuşoğlu'ndan Şam'ın 'Türk askeri Suriye'den çekilsin' açıklamasına cevap

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Esad rejiminin "Türk askerinin Suriye'den çekilmesi gerek" açıklamalarını yorumladı.

Çavuşoğlu'ndan Şam'ın 'Türk askeri Suriye'den çekilsin' açıklamasına cevap
Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat'ın "normalleşme için Türk askerinin Suriye'den çekilmesi gerekiyor" şartı hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Çavuşoğlu, Esad rejiminin söz konusu şartına ilişkin "Bizim çekilmemiz demek, terör örgütlerinin bu bölgeye gelmesi demektir. Bir uzlaşı olmadan oraların boşaltılması çatışma demektir" dedi.
 
Hürriyet gazetesine konuşan Çavuşoğlu, "Biliyorsunuz, ara ara Suriye rejimi açıklamalar yapıyor. Türkiye'nin Suriye'den çekilmesi gerektiğini söylüyorlar, bunu toplantılarda da dile getiriyorlar. Şu anda bizim çekilmemiz demek, terör örgütlerinin bu bölgeye gelmesi demektir. Biz burada bulunarak Suriye'de bir terör koridorunu önlerken, aynı zamanda Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğünü de garanti altına aldık. Esas tehdit Suriye'nin kuzeydoğusunda yani YPG'nin bulunduğu bölgededir. Eğer şimdi bu şekilde çekilirsek buraya bu örgütler gelip yerleşir. Terörün gelmesi de Türkiye'ye ilave göç baskısı demektir. Yani bir uzlaşı olmadan oraların boşaltılması çatışma demektir. Çatışma demek ilave göç yükü demektir." dedi.