Çavuşoğlu'nun sözleri ‘Suriyeli muhalifleri’ ayaklandırdı!

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dün sarfettiği, “Muhalefetle Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı barış olmaz” şeklindeki sözler, Türkiye ve güdümündeki silahlı grupların kontrolündeki bölgelerde (Azez, “Barış Pınarı Bölgesi”) protesto edildi.

Çavuşoğlu'nun sözleri ‘Suriyeli muhalifleri’ ayaklandırdı!

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Çavuşoğlu'nun sözlerini protesto eden göstericiler Türkiye’ye karşı sloganlar atıyor.

Türkiye’nin adını “Barış Pınarı Bölgesi” koyduğu ve 2019’daki operasyona kadar Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolündeki bölgede, Türkiye yanlısı grupların destekçi ve militanları Çavuşoğlu’nun sözlerinin ardından adeta ayaklandı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde TSK'nin kontrolündeki Azez'de Türkiye bayrağı yakıldı. Yine sosyal medyadaki iddialara göre göstericiler Türkiye askerlerinin bulunduğu karargahlara saldırı girişiminde bulundu.

Azez'de atılan sloganlarda, "Türkiye iyi duysun, bu Suriyelilerin devrimi" denildiği belirtiliyor.

Azez’de Türkiye tarafından yapılan “Osmanlı Millet Parkı” da tahrip edildi.

Çavuşoğlu ne demişti?

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile ayaküstü bir sohbet gerçekleştirdiğini belirten Çavuşoğlu, “Belgrad'da diğer bakanlarla sohbet ederken Suriye Dışişleri Bakanıyla kısa bir sohbetim oldu. Teröristlerin temizlenmesi lazım. Muhalif olan Suriyelilerle Rejim arasında bir barışın gerekli olduğunu ve Türkiye olarak destek vereceğimizi her zaman söylüyoruz. Bölücü terör örgütlerine karşı verilecek mücadeleyi de biz destekleriz. Suriye topraklarında gözümüz yok. Ama Suriye'de birlik beraberlik olmazsa Suriye bölünebilir. Bunu engelleyebilmek için Suriye'de güçlü bir yönetim lazım. Onun dışında herhangi bir temas olmadı. Suriye'nin bölünmesini engellemek için Suriye'de güçlü bir yönetimin olması lazım. Topraklarının her köşesine hakim olabilecek irade ancak birlik beraberlikle olur. Muhalefetle Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı barış olmaz” demişti.

fz6pwx-x0aav2aq.jpg