Cemil Bayık’tan KDP’ye çağrı

PKK ile Kürdistan bölgesi arasında son günlerde savaşın eşiğine gelen gerilimle ilgili açıklamalarda bulunan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, KDP’ye diyalog çağrısında bulunda. Bayık "Açık söylüyorum bizler sorunlarımızı şiddetle çözmek istemiyoruz, buna karşıyız. Diyalog ile sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Bunun için görüşmelere de hazırız” dedi.

Cemil Bayık’tan KDP’ye çağrı

Stêrk TV'de yayınlanan röportajında gelişmeleri değerlendiren Bayık, "İşgale karşı direnen, mücadele eden, bedel ödeyen bir güç nasıl bir yeri işgal etsin? Bu mümkün değil, hiç bir mantığı yok” ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:

"Halkımız için yaptıklarımız ortada, halk da bunu biliyor. Başur'u, Başur hükümetini, kazanımlarını nasıl koruduğumuzu halk biliyor. Tek tek saymama gerek yok. Zaten tek tek saymayı da ayıp görüyorum. Çünkü biz halkımıza karşı olan görevimizi yerine getiriyoruz… Herkesin bunu böyle anlaması lazım. Açık söylüyorum bizler sorunlarımızı şiddetle çözmek istemiyoruz, buna karşıyız. Diyalog ile sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Bunun için görüşmelere de hazırız.

Biz halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Kürt halkının düşmanlarına karşı savaşmak istiyoruz. Bu yüzden ne kimsenin bizi engellemesini istiyoruz, ne de biz kimseyi engellemek istiyoruz. Sorunları diyalog ile çözmeyi esas alıyoruz bunun için de görüşmelere hazırız. Birlikte Kürt halkının düşmanlarına karşı mücadele etmek istiyoruz. Özellikle peşmerge ve Başur halkının yanımızda yer alarak işgalcilere karşı durmalarını istiyoruz. Ülkelerini, topraklarını, değerlerini savunmalılar. Bu şekilde Kürt halkına hizmet edilmelidir. Böyle olursa Başur halkımız başı daha dik olur.

Kimse bizi de ablukaya almamalı, bize baskı kurmamalı, ambargo uygulamamalı, bize savaşı dayatmamalı. Bunu istiyoruz. Kendilerine ait olmayan alanlara güç sevk eden herkes eski mevzilerine dönmeli. Bu sadece bizim değil Kürt halkının da talebidir. Herkes 'savaş olmamalı, bu yüzden bütün güçler önceden neredeyse oraya dönmeli ve diyalog ile sorunlar çözülmeli' diyor. Doğru olanı da budur."

Mevcut durumdan AKP’nin ilk kurulduğu dönemle hiçbir alakasının olmadığını belirten Cemil Bayık, bu konuda şunları söyledi:

"Artık tamamen MHP ve Ergenekon siyaseti AKP içerisinde yürütülüyor. Mücadelemiz onların yürüttüğü siyaseti her gün bir kez daha teşhir ediyor. Bu durum eskiden bu iktidara verilen desteğin önüne geçti. Bugün artık herkes AKP'nin demokrasi ve hukukla hiç bir alakası olmadığını gördü. Hatta Hitler'den daha fazla bir faşizm ile ülkeyi yönetiyorlar. Çeteleri de kendiler için kullanıyorlar. Bu çeteleri destekleyerek insanlık için büyük bir tehlike yaratıyorlar. Herkes bunu görüyor zaten. Bu yüzden ne içeride, ne de dışarıda kimse AKP'nin siyasetine destek vermiyor. Gün geçtikçe AKP'de yer alanlar bile AKP'nin yürüttüğü siyasetten uzak duruyorlar. Bakın içlerinden iki parti çıktı. Şuan bile bazı AKP'liler rahatsız ve bunu dile getiriyorlar. Çünkü yürütülen siyasetin MHP ve Ergenekon siyasetini olduğunu görüyorlar. Bu siyaset de her geçen gün Türkiye'yi uçuruma sürüklüyor. Şimdi herkes Türkiye'yi ve kendilerini bu felaketten nasıl kurtaracaklarını düşünüyorlar. Türkiye'de AKP'nin yarattığı sorunların ortaya çıkmasının sebebi yürüttüğümüz mücadelemiz. Destansı bir mücadele veriyoruz evet bedelleri belki çok ağır doğru. Ama AKP-MHP ve Ergenekon faşist ittifakına karşı verilen mücadele öyle basit olmuyor...

Ekonomi konusunda da sorunlar yaşıyorlar çünkü aynı fikirde değiller. Birlik olmak istedikleri her an daha fazla ayrışma yaşadılar. Öyle bir noktaya geldi ki artık birlikte hareket edemediler. Çünkü ekonomik sorunlar gün geçtikçe daha da artıyor. Tabi sadece ekonomi değil farklı konularda da ayrışmaya başladılar. İçlerinde de anlaşamıyorlar, gün geçtikçe farklı fikirler ortaya çıkıyor. Bu da onları zora sokuyor aralarındaki sorunların daha da büyümesine yol açıyor. Mücadelemiz de bu sorunların daha da derinleşmesini sağlıyor, herkese iktidarın gerçek yüzünü gösteriyor."