CENTCOM, İdlib'te El Kaide'nin üst düzey yöneticisini hedef aldı

CENTCOM , İdlib'de El Kaide bağlantılı El Hurras örgütünün üst düzey yöneticisini vurduğunu duyurdu. DSG Koalisyon’un desteği ile Deyrezorda 3 IŞİD üyesini yakaladığı bildirildi.

CENTCOM, İdlib'te El Kaide'nin üst düzey yöneticisini hedef aldı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İdlib'de El Kaide bağlantılı El Hurras örgütünün üst düzey yöneticilerinden olduğu iddia edilen Ebu Hamza el Yemeni'yi hava saldırısıyla hedef aldıklarını bildirdi.

CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada, "CENTCOM Kuvvetleri, 27 Haziran'da Suriye'nin İdlib ilinde El Kaide bağlantılı bir terör örgütü olan Hurras al-Din'in üst düzey lideri Ebu Hamza el Yemeni'yi hedef alan bir kinetik saldırı düzenledi. Ebu Hamzah el Yemeni, saldırı sırasında bir motosiklet üzerinde yalnız seyahat ediyordu" ifadelerine yer verildi.

Saldırıda, söz konusu kişinin öldürülüp öldürülmediği bilgisine yer verilmeyen açıklamada, ilk incelemede sivil kaybı olmadığı kaydedildi.

ABD SİHA'ları İdlib'de Hurras ed Din'i hedef aldı

Öte yandan Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), Deyrezor’da Koalisyon güçlerinin desteği ile 3 kişilik bir IŞİD hücresini yakaladığı kaydedildi.

DSG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, özel birlikler 26 Haziran’da düzenlediği operasyonda yakalanan hücrenin“IŞİD’e sivillerin katılmasını, sivillerden fidye almanın yanı sıra aşiretlerin şeyhlerini, kanaat önderlerini ve Özerk Yönetim’in kurum çalışanlarını tehdit etme, IŞİD’in eylem yapacak hücrelerine bombalı motosikletler temin etme” gibi faaliyetlerde bulunduğu kaydedildi.