Ceylan’ın annesi Saliha Önkol'dan Tarkan ve Sezen Aksu’ya teşekkür

Ceylan’ın annesi Saliha Önkol'dan Tarkan ve Sezen Aksu’ya teşekkür

Diyarbakır Lice’de 2009 yılında hayvanları otlattığı sırada havan mermisiyle yaşamını yitiren 12 yaşındaki Ceylan Önkol için Sezen Aksu ve Tarkan düet yaptı. Şarkıyı dinleyen anne Saliha Önkol, “Ceylan’ımı unutmadığınız için teşekkürler. Benim kızım herkesin dilinde bir türkü, bir şarkı şimdi” dedi

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Şenlik köyünde çobanlık yapan Ceylan Önkol’un üzerine havan mermisi düşmüş ve bedeni parçalanmıştı. Ceylan Önkol’un parçalanan bedenini annesi eteğine toplamıştı.

Ceylan’ın ölümüne ilişkin ailesince, açılan maddi ve manevi tazminat talebi karara bağlanmış, Önkol’un ailesine 28 bin 208 lira 85 kuruş maddi tazminat ödenmesine karar verilmişti.

 Ceylan için Tarkan ve Sezen Aksu’nun düeti, Ceylan’ın annesini Saliha Önkol'u gözyaşlarına boğdu.

Sözleri oğlu Abdülkadir Önkol tarafından kendisine çevrilip dinletilen şarkıyla ilgili olarak Saliha Önkol, “Bir kadın, bir de erkek, Ceylan’ım için yapmış şarkıyı, dinledim. Çok teşekkür ederim onlara. Var olsunlar” diyerek duygularını dile getirdi.

Ceylan’ın ağabeyi Abdülkadir Önkol (23), annesinin şarkıyı dinlediği an verdiği tepkiyi şöyle anlattı: “Duyduk ki kardeşim için şarkı yapmışlar, cep telefonumdan ben dinlettim anneme. Sözlerini de Kürtçe’ye çevirdim. Dinlerken ağladı. ‘Ne havan topu, ne mermi, senle vuruldum ben’ sözlerini çevirince annem, ‘Ceylan’ımın parçalarını eteğimle toplayışımı hatırladım’ dedi.”

Saliha Önkol, Habertürk aracılığı ile Sezen Aksu ve Tarkan’a da teşekkürlerini şu sözlerle gönderdi: “Bizi yalnız bırakmadığınız, Ceylan’ımı unutmadığınız için teşekkürler. Ceylan’ım şimdi türkü oldu. Benim kızım herkesin dilinde bir türkü, bir şarkı şimdi...”

Söz ve beste: Sezen Aksu

Ah yüreğimde dörtnala atlar

Atların sağrısında kanatlar

Sağ yanım boydan boya Mezopotamya

Sol yanımda Rumeli ağıtları patlar

Gözlerime astılar seni

Ceylanım kör oldum ben

Ne havan topu ne mermi

Senle vuruldum ben

Ah gözümün yaşı sel Selanik

Diyarbekir’e bir türkü selalık

Gezme ceylan bu dağlarda gezme

Gece gerdanlık gündüz mezarlık