CHP: İmamoğlu kesinlikle kazanacak!

Artı Gerçek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile her seçim dönemi öncesi ısıtılıp yeniden gündeme gelen af konusu, seçildiği halde mazbatası elinden aldığı için yeniden seçime giren CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim sloganları ve tabanda yaptığı çalışmaların AKP tarafından adeta taklit edilmesi dahil siyasetin sıcak gündem başlıklarını konuştu.

CHP: İmamoğlu kesinlikle kazanacak!

Artı Gerçek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile her seçim dönemi öncesi ısıtılıp yeniden gündeme gelen af konusu, seçildiği halde mazbatası elinden aldığı için yeniden seçime giren CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim sloganları ve tabanda yaptığı çalışmaların AKP tarafından adeta taklit edilmesi dahil siyasetin sıcak gündem başlıklarını konuştu.

Seçime 3 hafta kalırken, toplumdaki endişeli ve meraklı bekleyiş de günden güne büyürken Seyit Torun, değerlendirmelerinde net bir mesaj veriyor; “İmamoğlu kesinlikle kazanacak.”

Çaresizlik...

İlk olarak Erdoğan’ın ‘İstanbul’u Konstantinapol olarak görmek isteyenlere karşı 22 günümüz var’ sözlerini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, AKP’li cumhurbaşkanının bu çıkışının “çaresizlikten” kaynakladığını düşünüyor.

“Bu çaresizliğin ifadesi. Başka bir şey değil; çaresizlik. Siyaseten söyleyecek bir şeyi olmayanlar böyle kısır ifadelerle bir şekilde algı yaratmaya çalışıyorlar” diyen CHP’li Torun, “İstanbul Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi İstanbul’dur. Ne “İstambol”dur ne de başka bir şeydir” diye ekledi.

Binali Yıldırım nasıl yürütüldüğünü çok iyi bilir

AKP’nin 31 Mart seçimlerini kaybeden Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım’ın, İmamoğlu’nun hemen ardından gittiği İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki bir iftarda söylediği “sağlam çaldılar” sözleri de muhalefetin sert tepkisini çekmişti.

Yıldırım’ın bu sözlerine ilişkin de konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısının bu sözlere yanıtı dikkat çekici oldu: “İçinde bulundukları ruh hali, geçmişte kendi yaptıklarını anlatıyorlar herhalde. Binali Yıldırım da çok iyi biliyor bu sürecin nasıl işlediğini, nasıl yürütüldüğünü. “Çaldılar” diyorlar kimin çaldığını söylemiyorlar. Madem çaldığını biliyorsan kimin çaldığını da açıkla o zaman. Ama siyaseti bir hamaset üzerinden yürütmeye çalışıyorlar. Gerçekten vatandaş nezdinde de son derece mizah konusu oluyorlar.”

AKP İmamoğlu'nu takip ediyor

AKP’nin, İmamoğlu’nun “Her şey çok güzel olacak” sözlerini kısmen değiştirerek kullanması, rakibin sloganının değiştirmesiyle kendilerinin de değiştirme kararı alması ve AKP adayı Yıldırım’ın İmamoğlu gibi gençler ve çocuklarla fotoğraf vermeye başlaması, muhalefetin adayının iktidar partisi tarafından yakın markaja alındığı yorumlarına yol açıyor.

Bunu “İmamoğlu’nu takip ediyorlar” diye değerlendiren Torun, nedenini şöyle açıklıyor:

Hayatları insanları aldatmakla geçti

“Söyleyecek hiçbir sözleri yok, yapılacak hiçbir eylemleri yok sadece İmamoğlu’nu takip ediyorlar. Vatandaşa söyleyecekleri hiçbir şeyleri kalmadı. Hayatları, her şeyleri insanları kandırmakla, aldatmakla geçti. Söyleyecek bir sözleri yok bizim seçim vaatlerimize sarıldılar. Biz 18 günlük bir süreç içerisinde dahi söylediklerimizi yaptık. İnşallah 23 Haziran akşamı tekrardan göreve geldiğimizde de neyi söz verdiysek yerine getireceğiz.”

Bakın CHP’li belediyeler şu anda İzmir’de, Adana’da, Ankara’da, her yerde bir bir seçim vaatlerini yerine getiriyor. Vatandaşın üzerinden ekonomik yükü alma adına, sorunu hafifletme adına ve belediyenin yarattığı artı değeri halka dağıtarak sosyal demokrat belediyeciliği, halkçı belediyeciliği ortaya koyuyorlar.”

İmamoğlu kesinlikle kazanacak

CHP’li Torun, seçimlerin iptal edilip yenilenmesinin toplumda bir tedirginlik yarattığına dikkat çekerek, “İddialı mısınız?” sorumuza ise emin ve net bir yanıt verdi:

“Kesinlikle! Bizim kazandığımız bir seçim yineleniyor. YSK tarafından hukuksuzca, haksızca iptal edilen seçimimiz şu anda yenileniyor. Ama halkımız, 16 milyon İstanbullu bunun farkında ve hakkı teslim edecek ve mutlaka ve mutlaka insanların vicdanında bu konu yer bulacak ve kazanacağız hep beraber.

Ekrem İmamoğlu seçimi kazanacak ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olacak. Çok değerli hizmetlere başlayacak.”

Af, seçimlere yönelik boş bir vaat

Yargı reformu paketi ve her seçim döneminde gündeme ısıtıp getirilen af konusunu da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı, bunun bir “seçim vaadi” olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bunlar zaten sürekli paket açıklayarak vatandaşı oyalıyorlar. Bu açıklanan paketlerin hiçbir geçerliliği, toplum nezdinde de bir kıymet-i harbiyesi yok. Bunlar ekonomik paket açıkladılar, hukuk paketi açıkladılar ama hiçbirinin bugüne kadar halk nezdinden bir değeri olmadı. O yüzden bunlar da tamamen seçimlere yönelik bir vaattir ve boştur.”