CHP Parti Sözcüsü Tezcan: Referandum meşru değildir, tanımıyoruz

CHP Parti Sözcüsü Tezcan: Referandum meşru değildir, tanımıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, dün 2,5 saat süren CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Kürdistan'ın güneyinde yapılacak olan bağımsızlık referandumuna ilişkin de partisinin görüşlerini dile getirdi. Hükümeti, referandum konusunda kararlı bir tutum sergilememekle suçladı.

Türkiye'nin bölgede çözümün aktörü olmak yerine sorunun bataklığına dalıp çırpınan bir ülke durumuna düşürüldüğünü iddia eden Tezcan, "En son hükümet Kuzey Irak referandumu konusunda da kararlı bir tutum göstermemektedir. Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması şarttır. Referandum meşru değildir. Referandumu tanımıyoruz. Hükümetin de sahada top gezdirmeyi bırakıp bu konuda net bir tutum alması ve açıklama yapmasını bekliyoruz." dedi.

Devletin terörle mücadele ederken, vatandaş ile teröristi ayırma görevine dikkat çeken Tezcan, şunları söyledi:
“’15 yıldır yapamadığını, dört yılda yapacağız’ diyoruz. Çünkü biz PKK terör örgütüyle masaya oturmaz, ülkemizi terör örgütlerine teslim etmeyiz. Siz ise topyekun bir hamaset edebiyatıyla, dün olduğu gibi bugün de terörle mücadele siyaseti değil, terörden yararlanma siyaseti peşindesiniz. Erdoğan’ın, bizim terörü 4 yılda bitiririz sözümüzü anlayabilmesini tabii ki beklemiyoruz. Ancak kendisine güveniyorsa ki biz Genel Başkanımıza güveniyoruz, çıkar karşısına televizyonda tartışırlar. Milletimiz kim haklı, kim değil öğrenmiş olur.”