CHP'li Başarır, sahte diploma alan isimleri açıkladı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bazı üst düzey görev yapan isimlerin sahte diplomalı olduğunu iddia ederek isimleri paylaşacağını söylemişti. Başarır, konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

CHP'li Başarır, sahte diploma alan isimleri açıkladı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sahte diploma skandalının ayrıntılarını Cumhuriyet TV’den Ebru Birçak Edebali’ye anlattı; "pek çok tanınmış isme çay ısmarlar gibi diploma ısmarlandığını" söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te "Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde 2016-2017 ve öncesi yıllarda verilen yüksek lisans diplomalarının incelenmesi" amacıyla verilen önerge öncesinde sahte diploma verilen isimleri açıkladı.

O isimler arasında A Haber sunucusu Erkan Tan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı 24 ve 26’ncı dönem AK Parti milletvekili Ebubekir Gizligider, Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu Genel Sekreteri Necdet Ada, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanı Osman Çangal, Sağlık Bakanlığı Müşaviri Gökhan Biçkur, 2011-2013 yılları arasında Danıştay Başkanlığı yapmış Hüseyin Hüsnü Karakullukçu, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlık danışmanı Enes Çelebi yer alıyor.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı bu üniversitedeki yüksek lisans ve doktora programlarını inceliyor, yapılan dosyalar ve öğrencilerin durumlarıyla ilgili ‘Rize, Kastamonu Rektörlük kontenjanı’ diye bir şey görüyor ve bu kontenjandan kimler yüksek lisans ve doktora programlarına yerleştiriliyor, inceliyor ve lisansüstü ve doktora diplomalarının iptaline karar veriyor. Çünkü bu kişiler hiç gelmemiş, hiç sınava girmemiş, okulun yolunu bilmiyor ama bu Rektör kendisine gelenlere şeker dağıtır gibi diploma ikram ediyor” dedi.

Meclis'te söz alan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, şunları söyledi:

REKTÖR KENDİSİNE GELENLERE ŞEKER DAĞITIR GİBİ DİPLOMA İKRAM EDİYOR: Bu üniversitenin 2011-2015 yılları arasında Rektörlüğünü meşhur Ünsal Ban yapıyordu. Bugüne kadar kara para, rüşvet gibi iddialarla gündeme gelmişti, tutuklandı ama bir başka boyut daha var. Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı bu üniversitedeki yüksek lisans ve doktora programlarını inceliyor, yapılan dosyalar ve öğrencilerin durumlarıyla ilgili ‘Rize, Kastamonu Rektörlük kontenjanı’ diye bir şey görüyor ve bu kontenjandan kimler yüksek lisans ve doktora programlarına yerleştiriliyor, inceliyor ve lisansüstü ve doktora diplomalarının iptaline karar veriyor. Çünkü bu kişiler hiç gelmemiş, hiç sınava girmemiş, okulun yolunu bilmiyor ama bu Rektör kendisine gelenlere şeker dağıtır gibi diploma ikram ediyor.

ERKAN TAN VAR, A HABER’İN MEŞHUR SPİKERİ: Peki, kimler var? Televizyonlarda sürekli sizin davulunuzu çalan Erkan Tan var, A Haber’in meşhur spikeri. Diplomasını almış, ‘Rektör Ünsal Ban’ın elini öpmek istedim, öptürmedi’ yazmış. Böyle bir tipe diploma veren bir rektörün eli de öpülür. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı 24 ve 26’ncı dönem milletvekiliniz Ebubekir Gizligider YÖK’ün listesinde var; Ankara milletvekiliniz var, Osmaniye milletvekiliniz var. Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu Genel Sekreteri Necdet Ada var, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanı Osman Çangal var, Sağlık Bakanlığı Müşaviri Gökhan Biçkur var, 2011-2013 yılları arasında Danıştay Başkanlığı yapmış Hüseyin Hüsnü Karakullukçu var ki çok daha vahim, Millî Savunma Bakanlığında müdürler var, bir de Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlık danışmanı Enes Çelebi var; aslında Ünsal Ban'ın kıymetli eşinin, milletvekilinizin iddialarının ortasındaki isim.

BUNLARLA MI UZAYA GİDECEĞİZ?: Kurumları biz mi yıpratıyoruz? Kızılay’ı biz mi yıpratıyoruz? AFAD'ı biz mi yıpratıyoruz? Üniversiteleri biz mi yıpratıyoruz? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Türk Hava Kurumu Üniversitesi kurulduğunda çıktı ‘Türkiye'de ilk olarak uzayla ilgili bir üniversite kurduk’ dedi. Uzayla ilgili üniversiteye kontenjandan alınan isimlere bak: Erkan Tan, onunla uzaya gideceğiz ya da milletvekilleriniz ya da Hilmi Daşdemir, anketlerinizi yapıp algı yaratan televizyonlardaki bülbülünüz. Bunlarla mı uzaya gideceğiz biz? Yani bu kurumu, şimdi ben bunları eleştirdiğim için Türk Hava Kurumu'nu kapatın mı diyorum? Depremde yaşananlara bakın, Kızılay’ın haline bakın, valilerin haline bakın, kaymakamların haline bakın, AFAD’ın başındaki adamın işine bakın, ne alakası var? Hatay Valisini de gördük niye istifa ettiğini, sizden milletvekili olmak için istifa etti; utandığı için değil, sıkıldığı için değil, görevini yapamadığı için değil, insanları kurtaramadığı için değil milletvekili olmak için yüzsüzce istifa etti Hatay Valisi. Ama ülkeyi bu hâle getirdiniz siz. Milletvekili olmak için bunlara gerek yok. Bu ülkede Boğaziçi Üniversitesi'nden, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden, Hacettepe’den, Gazi Üniversitesi'nden pırıl pırıl gençler var yüksek lisans yapmış, doktora yapmış ama Erkan Tan gibi tiplere yer verdiğiniz için yurt dışına gidiyor bu çocuklar. Niye bu vatan evlatlarına bu kadroları vermiyorsunuz? Siz mimarlık fakültesine ilahiyatçıyı, hukuk fakültesine veterineri atıyorsunuz, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ni bu hâle getirmişsiniz yani 50’ye yakın isim var, saymakla bitmiyor, çoğu sizin milletvekiliniz. Yahu Osmaniye Milletvekiliniz çıksın, söylesin; okul nerede? Osmaniye Milletvekili nerede? Bakayım bir adına. Mesela Ankara Milletvekili Sayın Çam nerede? Söylesin, bu okul nerede, gitmiş mi okula?”