CHP'li Öztrak, İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki farkı açıkladı

CHP'li Öztrak, İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki farkı açıkladı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, geçersiz oyların sayımına ilişkin son verileri paylaştı. Öztrak, “Saat 12.30 itibariyle İstanbul’da sandıkların 15 bin 249’unun sayımı bitmiştir. Sayın Ekrem İmamoğlu 17 bin 919 oy farkıyla öndedir” dedi.

“Kazandığımız seçimi çaldırmayacağız” diyen Öztrak, “Biz sandıkların sayılmasından korkmuyoruz. Müdahale olmazsa seçimin sonucunun değişmeyeceğinden eminiz” ifadelerini kullandı. Öztrak, “Bakanların elleri oy çuvallarının içinde ne aramaktadır” diye konuştu.

Öztrak’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“İtirazlar da YSK’nin kararları da iyi niyetli değil. Atanmış ama partili olan Adalet Bakanı’nın, İçişleri Bakanı’nın elleri elleri oy çuvallarının içinde ne aramaktadır? Bu nasıl bir seçim sürecidir? Dolmabahçe’de Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında yapılan ve Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının da katıldığı toplantıya hangi bakanlar katılmıştır? Bu bakanlara orada hangi talimatlar verilmiştir? Anlaşılan seçim kaybedilince bu durum için planlanmış bir senaryo seçim akşamından itibaren yürürlüğe konmuştur. Sayın Binali Yıldırım önce kaybettiği seçimi kazandığını ilan etmiş, ardından İstanbul’a afişler asılmıştır. Sonra bakanlar ve YSK devreye sokulmuştur. Amaç, oyları çalamayınca milletin iradesini çalmaktır. Seçimden önce en güvenilir seçimler bizde diyenler, sandıklardan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu çıkınca seçimlerde şaibe var demeleri traji komiktir. Kazandığımız seçimi çaldırmayacağız.

 Öyle görülüyor ki sandık başında düşülen herhangi bir şerh yoktur. Bu nasıl oluyor, bu kadar adamın gözü önünde. Benim Erdoğan’a tavsiyem, bunlarla uğraşacağına bu adamların görevlerine son vermen. İktidar şerh düşülmemesine rağmen sandıkların tekrar sayılmasını istemiştir. Bu hukuki değildir. Oy çuvallarının mühürleri sökülmüştür. Oyların namusu müdahaleye açık hale gelmiştir.

"FARK 17 BİN 919"

12.30 itibarıyla, bizim örgütlerimizin takip ettiği verilere göre, İstanbul’da sayım yapılan 31 bin 186 sandığın 15 bin 209’unda, kabaca yüzde 49’unda sayım işlemi bitmiştir. YSK’nin son verilerine göre Sayın Binali Yıldırım’ın aldığı oy 4 miyon 153 bin 582’dir. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun aldığı oy ise 4 milyon 171 bin 501’dir. Sayın Ekrem İmamoğlu, 17 bin 919 oy farkı ile öndedir. Ortaya çıkan veriler normal koşullarda bu farkın kapanamayacağını göstermektedir. Biz sandıkların sayılmasından korkmuyoruz. Müdahale olmazsa seçimin sonucunun değişmeyeceğinden eminiz.