Çin'den Türkiye'ye 'kara operasyonu' çağrısı

Türkiye'nin Rojava'da planladığı belirtilen olası kara operasyonuna Çin'den tepki geldi. Pekin'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, Türkiye ile İsrail'in Suriye'deki hava saldırılarını eleştirdi; "durumu tırmandıracak eylemlerden kaçınma" çağrısı yaptı.

Çin'den Türkiye'ye 'kara operasyonu' çağrısı
Çin'in Birleşmiş Milletler'deki (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, Türkiye ve İsrail'in Suriye'de düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi.
 
BM Güvenlik Konseyi'nde konuşan Shuang, Ankara'nın olası kara operasyonu planlarına da karşı çıkarak, "Suriye'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde savunmalıyız" ifadelerini kullandı.
 
Açıklamasında Shuang, söz konusu saldırılara son verilmesi ve durumun tırmanmasına yol açacak herhangi bir adımdan kaçınılması çağrısında bulundu. Çinli diplomat, "Suriye'deki güvenlik durumu istikrarsız olmaya devam ediyor. Türkiye Suriye'de hava saldırıları düzenledi ve bir kara harekâtı düzenleyeceğini açıkladı. İsrail'in de Suriye'deki hava saldırıları devam ediyor" diye konuştu.
 
Tüm bu eylemlerin Suriye'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini söyleyen Shuang, ihtilafın tırmanması uyarısında bulunarak "Çin derin endişe duyduğunu beyan ediyor. Türkiye ve İsrail'e sınır ötesi saldırılara derhal son verme, durumu tırmandıracak herhangi bir eylemden kaçınma ve ilgili konuları çözmek için diyalog yöntemini kullanmaya çağırıyoruz" dedi.