Cizrespor’dan Amedspor’a çağrı: Birleşelim, Barcelona gibi bölge takımını oluşturalım

Cizrespor’dan Amedspor’a çağrı: Birleşelim, Barcelona gibi bölge takımını oluşturalım

Amedspor ile Cizrespor’un sporcularının geçtiğimiz hafta Kocaeli’de yaptığı hazırlık maçından sonra, iki takımın yöneticileri de dostluk maçı oynadı.

Bas’a açıklamalarda bulunan Amedspor Kulübü Başkanı Nurullah Edemen, bölge takımlarının her alanda birbirine destek sunması gerektiğini ifade ederken, Cizrespor 2. Başkanı Maruf Sevinç ise Amedspor ile birlikte tek bir isim altında bölgenin tüm takımlarının birleşmesi çağrısını yapıyor.

“Bir takım etrafında birleşelim”

Maruf Sevinç konuyla ilgili şunları söylüyor: “Bölge takımlarının birleşip tek takım etrafında birleşmesini istiyorum. Bir takım etrafında toplandığımız zaman her açıdan güçlü olacağız. Hiçbir konuda sıkıntı çekmeyiz. Ayrı ayrı takımlarımızın olması bizim sıkıntı çekmemize de sebep oluyor. Maçlarımızı normal şartlar altında yapmıyoruz. Stad yok. Antrenman yapacağımız doğru dürüst yer yok, tesis yok. Bölgedeki bütün takımlar bu sıkıntıyı çekiyor. Devletin bizim takımımıza 5 kuruş katkısı yok. Ben bunu Spor Bakanlığı yetkililerine de söyledim. Bazı iş adamları yardım ediyor ama onların bu yardımı bir takımı ayakta tutamıyor. Bölgemizde bir takımın Süper Lig’e çıkması için bölgede en az 5- 6 takımın birleşmesi lazım. Bunun için de bölge takımlarının başkanlarının bir araya gelerek karar almaları gerekiyor. Başka takımlar da olsun ama onlar da asansör ve besleyici takımlar olsun. Bizim Süper Lig’e çıkmamız için hem maddi hem de manevi olarak birliğe ihtiyacımız var. Eğer tek bir takım halinde 3 yıl 5 yıl aralıklı bir başkan ile yönetileceksek, ben Cizrespor’u asansör takım yaparım ve tek takımda Süper Lig’e çıkarız. Tek temennimiz birlik ve beraberliğimizin oluşması.”

c

“Barcelona gibi bölge takımı oluruz”

Önerisine İspanya Ligi’nde oynayan Katalanların takımı Barcelona’yı örnek veren Sevinç, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Katalanların küçük takımları kendi aralarında birleşip Barcelona gibi bir takımın ortaya çıkmasını sağladılar. Barcelona, Cizrespor ve Dersimspor gibi bir takımdı. Bunlar birleşip yavaş yavaş böyle büyük bir takım ortaya çıkardılar -ki şu an dünyanın en iyi takımıdır. Benim şu an tahmin ettiğim şekilde bölge takımları olarak birleşirsek 3 ya da 4 yıl içerisinde Süper Lig’e çıkarız ve hiç kimse de bize mani olamaz. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek devletin ya da federasyonun bizim yanımızda olmasına gerek yok. Ama böyle parça halinde 1. Lig’e ya da Süper Lig’e çıkmamız çok zor”.    

a

“Bir araya gelmeyi beceremedik”

Amedspor Kulübü Başkanı Nurullah Edemen ise, bölge takımlarının bir araya gelmesi gerektiğini ama bunu başaramadıklarını söylüyor.  Edemen, “Bölge takımları kendi aramızda çok yakınlaşmayı beceremedik. Oysa biz bölge takımları olarak daha iyi bir sinerji yaratmak istiyoruz. Biz ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz. Her alanda birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor. Amedspor başkanı olarak, Allah izin verirse önümüzdeki günlerde lig başlamadan bölge takımlarını bir araya toplamayı planlıyorum. Amacımız bir kaynaşma ortamını yaratmak” diyor.

Amedspor ile Cizrespor’un yaptığı hazırlık maçı ile ilgili konuşan Edemen, futbolun evrensel bir alan olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullanıyor: “Spor evrenseldir. Biz de sporun bu güzelliğini hep beraber yaşamak istiyoruz. Burada önemli olan herkesin birbirine karşı adil yaklaşımıdır. Cizrespor ile bir hazırlık maçımız vardı. Maçtan sonra da biz iki takımın yöneticileri bir dostluk maçı yaptık. Amacımız birlik ve beraberlik ortamını yaratmak. Bir Arap takımıyla da bir maçımız olacak. Onların yönetim ve teknik ekibiyle de bir dostluk maçı yapmak istiyoruz. Amaç burada bir sinerji yaratmak. Hem bölge hem de ülkenin takımı olan Amedspor olarak sporun, dostluk, kardeşlik, barış ve güzellik olduğunu her ortamda ortaya koymak istiyoruz. Bunun bilinmesini istiyoruz. Hedefimiz budur” diyor.