CNK: HDP’li grup Kürdistan Bayrağı taşıyan üyelerimize saldırdı!

Kürdistan Ulusal Gençliği (CNK), Diyarbakır’daki 1 Mayıs kutlamalarında Kürdistan Bayrağı taşıyan kadın üyelerinin HDP’li bir grubun sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldığını bildirdi.

CNK: HDP’li grup Kürdistan Bayrağı taşıyan üyelerimize saldırdı!

CNK’den “Kürdistan Bayrağı’na el uzatmak hiç kimsenin haddi değildir” başlığı ile yapılan yazılı açıklamada, bugün Diyarbakır’da işçi sendikaları ve siyasi partilerin İstasyon Meydanı’nda düzenlediği 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlamalarına Kürdistan Bayrağı ile katılan kadın üyelerinin Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradı.

“HDP Diyarbakır Ergani Belediyesi Eş Başkanı Meryem Yıldız’ın da aralarında bulunduğu HDP’li gurup, kadın arkadaşlarımızın elinden Kürdistan Bayrağı’nı almaya kutlama alanına Kürdistan Bayrağı’nın yer almasına izin vermeyeceklerini ifade etmişlerdir” denilen açıklamada, şu sözlere yer verildi:

“Xoybun liderleri tarafından Ağrı Dağı’nda dalgalandırılan, Ağrı Dağı’ndan Kürdistan Mahabad Cumhuriyeti’ne ve bugün de Kürdistan Bölgesi’nde özgürce dalgalanan ve uğrunda milyonlarca şehit verilen bayrağa yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Aziz Kürdistan halkına tekrardan açıkça ifade ediyoruz, Kürdistan Bayrağı’na el uzatmak hiç kimsenin haddi değildir. Kürdistan’ın her tarafında Kürdistan Bayrağı’na ve Kürdistan egemenliğine yönelik yapılan her saldırıya karşı duracağımızı vurguluyoruz.

Öte yandan İstasyon Meydanı’na HDP’li gurubun üyelerimize yönelik saldırılarına karşı çıkarak üyelerimize destek veren Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) dostlarımıza da gösterdikleri dayanışma için teşekkür ediyoruz.”

Konu hakkında HDP'den şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.