Covid-19'a karşı en umut vadeden tedavi ve ilaçlar hangileri?

Covid-19'a karşı en umut vadeden tedavi ve ilaçlar hangileri?

Yeni tip koronavirüs Covid-19 dünya genelinde hızla yayılmayı sürdürse de bilim insanları da dört bir koldan salgını frenleyecek ilaç ve tedaviler üzerinde çalışıyor.

Bu çalışmalar hem yeni ilaçları hem de koronavirüs tedavilerinde daha önceden kullanılmış ilaçları da kapsıyor. Umut vadeden birçok ilaç kısa süre önce hastalarda denenmeye başlandı ya da birçok ilaç firması ve hastane bu ilaçları kısa süre içinde kobaylar ve ardından insanlar üzerinde denemeye hazırlanıyor.

Peki, günümüzün "vebası" olarak da anılan Covid-19'u durdurma potansiyeli bulunan bu ilaçlar ve tedaviler hangileri?

Hidroksiklorokin (Plaquenil)

Fransa'nın Marsilya Üniversite Hastanesinde yapılan testlerde sıtmayı önlemek ve tedavi etmek için kullanılan klorokin ilacının koronavirüsün yol açtığı Covid-19'un tedavisinde etkili olduğu açıklanmıştı.

Üniversiteden Profesör Didier Raoult ve ekibi yapılan testlerin başarılı olmasının ardından klorokinin Covid-19 tedavisinde kullanılabileceğini belirtmişti. Raoult, tedavi ettiği koronavirüs taşıyan 24 hastanın Plaquenil ilacı almaya başladıktan 6 gün sonra dörtte üçünde virüsün kaybolduğunu ifade etti.

Öte yandan Fransa Halk Sağlığı Yüksek Konseyi ise Covid-19 tedavisinde olumlu sonuç verdiği bildirilen sıtma ilacı "klorokin"in çok ağır vakalar haricinde kullanılmaması uyarısı yaptı.