Cumhur İttifakı'na katılmayla ilgili HÜDA-PAR'dan açıklama!

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını açıklayarak "Birkaç hafta içinde Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağımız kesinleşebilir" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'na katılmayla ilgili HÜDA-PAR'dan açıklama!

Yapıcıoğlu, Habertürk’te katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları son görüşmede ittifak meselesinin ele alındığını belirten Yapıcıoğlu, henüz kesin bir karara varmadıklarını görüşmelerin sürebileceğini söyledi.

Yapıcıoğlu, sunucunun "Cumhur İttifakı'na katılma teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından mı geldi?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, bize Cumhur İttifakı'na katılma yönünde bir teklifte bulundu. Daha önce başka bir kanaldan da bize teklif gelmişti" yanıtını verdi.

İttifak konusunun ne zaman netleşeceğine yönelik bir soruya Yapıcıoğlu, "Birkaç hafta içinde Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağımız kesinleşebilir" karşılığını verdi.

Yapıcıoğlu, önümüzdeki seçimde Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını, henüz kimi destekleyeceklerine de karar vermediklerini söyledi.

HDP'ye yönelik kapatma davasının hatırlatılması üzerine Yapıcıoğlu, prensip olarak parti kapatmalara karşı olduklarını ifade etti.

Öte yandan Yapıcıoğlu, "HDP'liler, partilerinin kapatılması için çok yoğun bir uğraş içerisindedirler. Ne gerekiyorsa yapıyorlar. Çünkü kapatılan partiler mağduriyet oluşturuyor" sözlerini kullandı.