Daily Mail-İngiltere Suriye ordusunu vurmaya hazırlanıyor,operasyon talimatı verildi

Suriye, 7 yıllık iç savaştan sonra en sıcak günlerini yaşıyor

Daily Mail-İngiltere Suriye ordusunu vurmaya hazırlanıyor,operasyon talimatı verildi

Suriye, 7 yıllık iç savaştan sonra en sıcak günlerini yaşıyor

ABD ve Rusya’nın bölge üzerinden hesaplaşması olarak görülen gerilimde, Doğu Guta’da Esad rejiminin kimyasal silah kullandığına dair şüpheler ABD’nin askeri müdahale hazırlığına girmesine yol açtı.

Önce ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, askeri planın devrede tutulduğunu söyledi, ardından Trump’tan “Hayvan Esad, bunun bedelini büyük ödeyecek” tweeti ile askeri operasyonun işareti verildi. 

Rusya ise bunun bir provokasyon olduğunu savunuyor ve kimyasal saldırı iddiasını reddediyor. Ancak Moskova da tam bir savaş alarmı vermiş durumda hazır kıta bekliyor.

Olası bir müdahalede hangi ülkenin, nasıl konumlanacağına dair de haberler gelmeye başladı. 

Bir süredir çifte ajanın Londra’da Rusya tarafından kimyasal ile zehirlendiği iddiası üzerinden Rusya ile kanlı bıçaklı hale gelen İngiltere’nin de ABD’ye destek vereceği belirtiliyor.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, savaş uçaklarının vurulması ihtimaline karşın Birleşik Krallık’ın da saldırıyı Kıbrıs'tan gerçekleştireceği ileri sürülüyor.

Haberde İngiliz bakanların, askeri yetkililere geniş çaplı bir operasyon planlamaları talimatı verdiği ifade ediliyor ve muhtemel operasyonda GR4 Tornado jetlerinin kullanılabileceği kaydediliyor.

Söz konusu jetler ile Storm Shadow denilen, 240 km’den fazla mesafeye ulaşabilen füzeler fırlatabiliyor. Bu jetlerden Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki İngiliz üssünde 6 adet var.

Bir diğer seçeneğin ise Akdeniz’deki İngiliz denizaltılar; yani Tomahawk füzeleri olduğu konuşuluyor.