Davutoğlu: Amedspor’un hedef gösterilmesi provokasyondur

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Afyonspor-Amedspor maçı öncesinde yaptığı konuşmalar nedeniyle gündem olan Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel’e tepki göstererek, “Terör hiçbir şehrimiz ve kulübümüzle ilişkilendirilemez” dedi.

Davutoğlu: Amedspor’un hedef gösterilmesi provokasyondur

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, dün Afyonspor yöneticileri, futbolcuları ve teknik heyetle bir araya gelmiş ve burada kameralar karşısında, "Gönlümüz sizlerle, sizin işiniz futbol oynamak. Siz de onu çok iyi yapıyorsunuz. Geriye kalanı bize bırakın. Gerçekten Afyonumuz’un kazanmaya ihtiyacı var. Hele Hele Mersin’de yaşadığımız terör eyleminden sonra gönlümden geçeni söylüyorum: 5-0. Eze eze yenersiniz, buradan göndeririz” demişti.

TFF’nin yayın organları ve sosyal medyada paylaşılan açıklamanın ardından Kırgel’e sosyal medya üzerinden tepki yağdı.

Davutoğlu: Terör hiçbir şehrimiz ve kulübümüzle ilişkilendirilemez

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kırgel’e tepki gösterdi.

“Terör hiçbir şehrimiz ve kulübümüzle ilişkilendirilemez” diyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Kamu düzenini korumakla sorumlu olan bir yetkilinin Amedspor’u hedef göstermesi provokasyondur. Bu provokasyona kapılmadan maçı centilmence tamamlayan her iki takım oyuncularını ve Afyonlu hemşehrilerimi tebrik ediyorum.”