DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in dosyası savcılığa gönderildi

DBP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz hakkında hazırlanan soruşturma dosyası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in dosyası savcılığa gönderildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 12 Haziran'da Kadıköy'de "Tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için Gemlik'e yürüyoruz" eyleminde, yürüyüşü engellemeye çalışan polis memuru Hakan A'ya yumruk attığı iddia edilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) milletvekili Salihe Aydeniz'le ilgili "görevli polis memuruna mukavemet" suçundan soruşturma başlattı.

Savcılık, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda belirtilen "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve bu yer ağır ceza mahkemesine aittir" hükmü uyarınca soruşturma dosyası hakkında yetkisizlik kararı verdi.

Başsavcılık, hazırlanan soruşturma dosyasını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydeniz'in süratle dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğine işaret ederek “Meclis'in de bu hususta üzerine düşeni yapacağına inanıyoruz" demişti.