Demirtaş: Ben bugüne kadar kimseden tahliye istemedim çünkü suçsuz olduğuma yürekten inanıyorum. Siyasi rehine olduğumu da biliyorum

Yargıyı ağır suçlar işlemeye zorlayanlar Usul Kanununu, Aanayasayı, Ceza Kanununu hiçe sayarak yargılama faaliyeti yürütenler mutlaka ve mutlaka yakın dönem demokratik Türkiyesi'nde bağımsız ve tarafsız hakimler huzurunda hesap verecektir.

Demirtaş: Ben bugüne kadar kimseden tahliye istemedim çünkü suçsuz olduğuma yürekten inanıyorum. Siyasi rehine olduğumu da biliyorum

Yargıyı ağır suçlar işlemeye zorlayanlar Usul Kanununu, Aanayasayı, Ceza Kanununu hiçe sayarak yargılama faaliyeti yürütenler mutlaka ve mutlaka yakın dönem demokratik Türkiyesi'nde bağımsız ve tarafsız hakimler huzurunda hesap verecektir.

Hakkında yeniden tutuklama kararı verilen HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş SEGBİS ile bağlandığı duruşmada yaptığı savunmada mahkeme heyeti ve gerisindeki siyasi iktidarı bir kez daha teşhir etti.

Demirtaş  

“Yargıyı ağır suçlar işlemeye zorlayanlar Usul Kanununu, Aanayasayı, Ceza Kanununu hiçe sayarak yargılama faaliyeti yürütenler mutlaka ve mutlaka yakın dönem demokratik Türkiyesi’nde bağımsız ve tarafsız hakimler huzurunda hesap verecektir. Tarihe not düşsün diye tutanağa geçiriyorum. Ben de müdahil sıralarında olacağım ve bana yapılanları ve kimlerin yaptığını isim isim tarih tarih tarafsız bir yargıç heyetine mutlaka anlatacağım. Ben şu anda hapisteyim eşime ve kızlarıma tüm aileme 1700 kilometre uzaktayım ama beni Mars’ta yapılacak özel bir cezaevine de koysanız benim ruhum önümüzdeki sandıktan çıkacaktır. Ben bugüne kadar kimseden tahliye istemedim çünkü suçsuz olduğuma yürekten inanıyorum. Siyasi rehine olduğumu da biliyorum. Şu anda bir alt katımda bulunan hücre arkadaşım ve eski Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan yemek hazırlığı yaptı, beni beklemektedir. Vereceğiniz karar ne olursa olsun yol arkadaşımla yemek keyfimi bozamayacaktır. Zaten hapishanedeyim, haklıyım, suçsuzum, adaletin gerçekleşeceği günü sabırla bekliyorum. Bir gün tahliye talep etmem gerektiğinde de halkımdan tahliye talep edeceğim ve eminim ki onlar kurulacak ilk sandıkta benim gibi on binlerce siyasi tutsağın tahliyesine karar verecektir. Söyleyeceklerin bundan ibarettir.”