Demirtaş'tan Her Kesime Sinyal

Edirne F Tipi Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin Olağanüstü Kongresine mesaj yolladı.

Demirtaş'tan Her Kesime Sinyal

Figen Yüksekdağ’ın Milletvekilliğinin düşürülmesi ve siyaset yasağı konulmasının ardından bugün Ankara’da gerçekleştirilen HDP Kongresinde HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın, hapisten gönderdiği mesaj okundu.

’Dolmabahçe’, 'Ortak Vatan' ve 'Cumhuriyet Değerleri' vurgusu yapılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kongreye yolladığı mesajda şunları iletti:

Dolmabahçe Sarayı'na Gömülen Barış Umutlarımızı Haykırma Zamanıdır

"İnançlarımız, ibadetlerimiz, ideolojilerimiz, türkülerimiz, halaylarımız, horonlarımız, dualarımız, rüyalarımız hep ortak yaşam ve toplumsal barış üzerineyken, bizler bunlar için daha somut, daha sonuç alıcı adımlar atmaktan çekinmeyelim. Siyasette cesaret budur. Binbir emekle gerçekleştirdiğimiz, ama bir türlü nihayete erdiremediğimiz, en son Dolmabahçe Sarayı'na gömülen barış umutlarımızı yeniden ve daha güçlü bir şekilde haykırma zamanıdır.

Cumhuriyet Demokratik Değerlerine Sahip Çıkma

Cumhuriyet'in demokratik değerlerine sahip çıkmak, eksiklerini gidererek, yanlışlarını düzelterek, Cumhuriyeti demokratikleştirerek mümkün olur. Ortak vatanda birlikte, eşit ve kardeşçe yaşamak için, demokrasisi güçlü bir Cumhuriyet'in onurlu eşit yurttaşları olarak korkmadan, birbirimize dostlukla sarılabilmek için hepinizi cesarete davet ediyorum."